thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 08/12/14
zmieniono dnia: 08/12/14

Składniki

Mleko

  • 1 litra wody,wrzątek
  • 100 g ryż brązowy
  • 1 laski waniliowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Mleko ryżowe
  1. Składniki na litr mleka ryżowego 100 g ryżu laska wanilii woda do ugotowania ryżu + 3-4 szklanki wrzątku do rozrzedzenia napoju Najpierw ugotować ryż - wsypując ziarna do naczynia miksującego i zalewając je wrzątkiem gotować ok. 20 minut na poz. 1, temperatura 100 stopni. Po czym dodać wrzątek i zmiksować wszystko razem na pozycji 10 lub Turbo przez minutę. Wanilię należy wyciągnąć przed miksowaniem Mleka ryżowego używamy do sporządzania koktajli, naleśników, placków śniadaniowych i ciast, można z nim zjeść poranną owsiankę. Przechowujemy je w lodówce do 5 dni.

Porady

Po więcej informacji o mleku ryżowym zapraszam na mój blog www.quchniawege.blogspot.com

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mleko ryżowe

Wydrukuj:

Komentarze