Tu jesteś:
4
Składniki
JEDNA PORCJA 0,7 LITRA
- 200 ml śmietany 18%
- 250 g cukru
- 1 paczka wiórek kokosowych (100 g)
- 1 cukier waniliowy
- 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Gostyń
- 250 ml wódki
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wkładamy wiórki, śmietanę i cukry. Ustawiamy termomix 10 min, 70 stopni, obr. 2. Po upływie 5 min. przez otwór w pokrywie wlewamy mleko. Gdy do końca pozostanie 3 min. zmniejszamy temperaturę do 60 i wlewamy wódkę. Przygotowany gorący napój przecedzamy i wlewamy do butelki.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzjakdla mnie niedopracowany,niesmaczny,terazmyślę...
jakdla mnie niedopracowany,niesmaczny,terazmyślę co zrobić by smak poprawić bo szkoda tylu składników
Uwielbiam Malibu dodaje do mojej kolekcji jak...
Uwielbiam Malibu dodaje do mojej kolekcji jak zrobię na pewno tu wrócę i napiszę jak smakuje.
Dzięki za przepis
pycha polecam
pycha polecam
Świetne! Przepis szybki i
Świetne! Przepis szybki i prosty
Pyszny likierek wiórki
Pyszny likierek
wiórki wykorzystałam do rajskich kuleczek
już się chłodzą w lodówce 
Śmietana zwykła kwaśna 18%.
Śmietana zwykła kwaśna 18%. Póbowałam robić z 30%, ale mi się zwarzyło
a jaka śmietana? słodka 30%
a jaka śmietana? słodka 30% może być ? czy kwaśna 18????
A jednak udało się
A jednak udało się
Cukru ma być 250 g.
Cukru ma być 250 g. Próbowałam edytować przepis, ale nie daję rady.
A ile tego cukru? w przepisie
A ile tego cukru? w przepisie są oznaczenia: 250 60-100 g cukru