1 MALIBU

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MALIBU


Wydrukuj:
4

Składniki

JEDNA PORCJA 0,7 LITRA

  • 200 ml śmietany 18%
  • 250 g cukru
  • 1 paczka wiórek kokosowych (100 g)
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Gostyń
  • 250 ml wódki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wkładamy wiórki, śmietanę i cukry. Ustawiamy termomix 10 min, 70 stopni, obr. 2. Po upływie 5 min.  przez otwór w pokrywie wlewamy mleko. Gdy do końca pozostanie 3 min. zmniejszamy temperaturę do 60 i wlewamy wódkę. Przygotowany gorący napój przecedzamy i wlewamy do butelki. 

    Smacznego

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Uwielbiam Malibu dodaje do mojej kolekcji jak...

    Zgłoszony przez Gladzinka na stycznia 16, 2017 at 15:35.

    Uwielbiam Malibu dodaje do mojej kolekcji jak zrobię na pewno tu wrócę i napiszę jak smakuje.

    Dzięki za przepis

    Uczucie wdzięczności jest ciężarem, który mogą unieść tylko silne charaktery.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha polecam

    Zgłoszony przez TeresaN na grudnia 7, 2016 at 17:07.

    pycha polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne! Przepis szybki i

    Zgłoszony przez marz na stycznia 2, 2016 at 23:33.

    Świetne! Przepis szybki i prostytmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny likierek wiórki

    Zgłoszony przez immanuel na stycznia 12, 2013 at 19:00.

    Pyszny likierek tmrc_emoticons.) wiórki wykorzystałam do rajskich kuleczek tmrc_emoticons.) już się chłodzą w lodówce tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Śmietana zwykła kwaśna 18%.

    Zgłoszony przez jestemola na lipca 13, 2012 at 13:58.

     

    Śmietana zwykła kwaśna 18%. Póbowałam robić z 30%, ale mi się zwarzyło

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a jaka śmietana? słodka 30%

    Zgłoszony przez basiula na lipca 13, 2012 at 13:43.

    a jaka śmietana? słodka 30% może być ? czy kwaśna 18????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jednak udało się

    Zgłoszony przez jestemola na lipca 13, 2012 at 09:57.

    A jednak udało się tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cukru ma być 250 g.

    Zgłoszony przez jestemola na lipca 13, 2012 at 09:55.

    Cukru ma być 250 g. Próbowałam edytować przepis, ale nie daję rady.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile tego cukru? w przepisie

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na lipca 13, 2012 at 07:23.

    A ile tego cukru? w przepisie są oznaczenia: 250 60-100 g cukru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze