Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Likier toffifee
- 125 g Cukierki Toffifee
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 200 g wódki
- 300 g mleko 3,2%
5
Przygotowanie
- 1. Cukierki Toffifee wcześniej zamrożone lekko rozdrobnić 20 sek. /obr. 10
2. Dodać cukier i jajko - gotować 5 min/ 90•C/ obr. 3
3. Przez pokrywę naczynia dodawać wódkę i mleko w trakcie dalszego gotowania 5 min/ 90•C/ obr. 3
4. Przelać do butelki, zakręcić, odstawić do schłodzenia, trzymać w lodówce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Najlepsze po 3 dniach w lodówce.
Zamiast mleka można. Dodać śmietankę 30%, wyjdzie gesty krem. Z mlekiem jest bardziej płynne, lekko żelowe.
W lodówce likier gęstnieje - przed użyciem trzeba wstrząsnąć.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz