3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier marcepanowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 butelka/butelki/butelek

  • 500 g śmietany 30%
  • 1 jajko
  • 80 g cukru
  • 150 g białej czekolady
  • 300 g amaretto
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozdrobnić, obrót 7, 5 sek. Dodać cukier, jajko i 250g śmietany, wymieszać obrót 9, 5 sek. Dodać amaretto i gotować przez 7 min. 90 st. obrót 3. Ddać pozostałą śmietanę i wymieszać, obrót 6 przez kilka sekund. Przelać do butelek. Przechowywać w lodówce.

10
11

Porady

Likier smakuje najbardziej jak sie ''przegryzie'' przez kilka dni w lodówce. U nas nigdy nie ma możliwości na przechowywanie go dłużej - zostej praktycznie od razu skonsumowany tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Może i słabe, ale bardzo

    Zgłoszony przez barbarabed na marca 24, 2016 at 17:40.

    Może i słabe, ale bardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszystko jest ok, ale wydaje

    Zgłoszony przez madman na listopada 13, 2014 at 19:15.

    Wszystko jest ok, ale wydaje mi sie zwyczajnie za słaby w porównaniu do innych likierów z tej strony wręcz można się zasłodzić a efektu (czyt. szumu) nie widać Party. Robię go z Amaretto, które ma 21 obrotów i nie czuć nic alko więc podkręcam go wódą made in Krupnik biały i czysty tmrc_emoticons.) ale dodaję setuchnę lub dwie zależnie od konsumentów. Przepis bardzo dobry.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze