3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LIKIER JAJECZNY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

LIKIER JAJECZNY NA MLEKU KOKOSOWYM

  • 6 żółtek
  • 150 g ksylitolu (cukier brzozowy)
  • 250 g czystej wódki
  • 250 g mleka kokosowego (bez konserwantów) z kartonu
5

Przygotowanie

  1. 1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego dać żółtka, dodać cukier, nałożyć miarkę, podgrzać 5min/75 st./obr.3
    2. Dodać wódkę i mleko kokosowe, nałożyć miarkę, podgrzać 5min/70 st./obr.3
    3. Przelać likier do butelki, ostudzić. Przechowywać w lodówce. Przed nalaniem do kieliszków wstrząsnąć butelką.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z tego przepisu można zrobić LIKIER KAWOWY
1. 4 łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody
2. Wlać kawę do wcześniej przygotowanego likieru jajecznego, kilkakrotnie wstrząsnąć butelką tak, aby składniki dobrze się wymiewszały.
3. Przed każdorazowym nalewaniem likieru do kieliszków, wstrząsnąć butelką z likierem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy