3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier Czekoladowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

Likier Czekoladowy

  • 60 g cukru
  • 0,22 litra Rumu Stroh 80%
  • 0,44 litra wody przegotowanej i ostudzonej
  • 4 żółtka jaj
  • 200 g gorzkiej czekolady 70%
  • 0,5 litra mleka skondensowanego niesłodzone
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Likier Czekoladowy
  1. do Blokada naczynia miksującego pokrusz czekoladę

    5 sek obr 10

     

  2. załóż motylek

    do Blokada naczynia miksującego wlej mleko i wsyp cukier

    7 min obr 4 temp 60

    w czasiemieszania dołóż żółtka oraz wodę i rum

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy