3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier czekoladowa rozkosz a'la Baileys


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

  • 40 g gorzkiej czekolady
  • 120 g cukru
  • 1 jajo
  • 0,25 litra mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 0,25 litra whisky
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Czekoladę rozdrobić 10s. - obroty 10.


    2. Założyć motylek.


    3. Dodać: cukier, mleko, jajko.


    4. Ustawić: 6min - 80C - ob.3.


    5. Dodać whisky.


    6. Ustawić: 3min - 70C - ob.3.


    7. Przelać do butelki.


    8. Trzymać w lodowce.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczny - czekoaldowy z lekką nutką...

    Zgłoszony przez MaBo36 na stycznia 6, 2017 at 17:00.

    Bardzo smaczny - czekoaldowy z lekką nutką whisky. Nie jest "za słodki" - idealny do lodów waniliowych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze