Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
- 40 g gorzkiej czekolady
- 120 g cukru
- 1 jajo
- 0,25 litra mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 0,25 litra whisky
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Czekoladę rozdrobić 10s. - obroty 10.
2. Założyć motylek.
3. Dodać: cukier, mleko, jajko.
4. Ustawić: 6min - 80C - ob.3.
5. Dodać whisky.
6. Ustawić: 3min - 70C - ob.3.
7. Przelać do butelki.
8. Trzymać w lodowce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczny - czekoaldowy z lekką nutką...
Bardzo smaczny - czekoaldowy z lekką nutką whisky. Nie jest "za słodki" - idealny do lodów waniliowych