Składniki
MALIBU
- 200 g wiórek kokosowych
- 500 g wódki czystej
- 500 g skondensowanego mleka niesłodzonego
- 400 g mleka kokosowego, (1 puszka)
- 100 g cukru
Przygotowanie
1, Wiórki kokosowe wsypać do szklanego naczynia, zalać wódką, zamieszać drewnianą lub plastikową łyżką i odstawić na minimum 2 doby (najlepiej na 7 dni) - codziennie mieszając.
2. Wiórki kokosowe odcisnąć w lnianej ściereczce lub gazie, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Wiórki zostawić do wykonania PIJANYCH KOKOSANEK.
3. Do naczynia TM31 wsypać cukier i zmiksować 10s/obr 10.
4. Do cukru dodać mleko kokosowe, skondensowane mleko i wymieszać 10s/obr 8. - aby mleko kokosowe uzyskało gładką konsystencję.
5. Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy odciśnięty alkohol i wszystko mieszamy 10 s/ obr. 5-6.
SMACZNEGO !!!
Kruszynkowe MALIBU
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
1. Im dłużej leżakują wiórki w alkoholu, tym MALIBU lepiej smakuje !!!.
2. Kruszynkowe MALIBU najlepiej podawać mocno schłodzone albo z pokruszonym w Thermomixie lodem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne, uwielbiam wszytsko co kokosowe, a to...
Pyszne, uwielbiam wszytsko co kokosowe, a to malibu jest rewelacyjne
Proszę napisać ile wychodzi malibu z podanych...
Proszę napisać ile wychodzi malibu z podanych składników?
Bardzo smaczne
Bardzo smaczne
5 gwiazdek
5 gwiazdek
Po prostu pycha. Najlepszy likierek jaki piłam....
Po prostu pycha. Najlepszy likierek jaki piłam. Miałam gęste mleko kokosowe i likier wyszedł gęsty, ale to tylko jego plus bo z lodem smakuje wyśmienicie.
Witam Można je przykryć
Witam
Można je przykryć jakimś talerzykiem itp - wtedy nie wyparuje ciecz
Czy naczynie w którym wiórki
Czy naczynie w którym wiórki moczą się w alkoholu powinno byc otwarte czy zamknięte?
Malibu pycha.Troche go
Malibu pycha.Troche go zmodyfikowałam bo dodałam troche wiecej alkocholu i wiecej mleka skondensowanego.Daje 5 gwiazdek.Pozdrawiam.
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Pyyszne !
Pyyszne !
P.S. Oczywiście kokosanki też
P.S. Oczywiście kokosanki też wyborne.
Bardzo dobry i bardzo słodki
Bardzo dobry i bardzo słodki
uwielbiam z kostkami lodu, koniecznie polecam pić zimne.
Potwierdzam bardzo smaczne
Potwierdzam bardzo smaczne malibu
a z pozostałych wiórek wyszły pyszne kokosanki 
Super!
Super!
moje wiórki stały 3 dni, ale
moje wiórki stały 3 dni, ale ekekt jest fantastyczny! w sam raz na prezent świąteczny
Pytam, ponieważ zalałam
Pytam, ponieważ zalałam wiórki w szklanej misce i nie przykrywałam niczym. Wydaje mi się że spora część alkoholu odparowała - bo wyciśnięciu została mi jedynie filiżanka
czy to aby nie za mało?
Witam, Wiórki należy wsypać
Witam,
Wiórki należy wsypać do SZKLANEGO naczynia i zalać alkoholem.
A co do odciskania to różne są pojemności - w zależności jak się odciska wiórki.
Ja osobiście przekładam do "pieluchy tetrowej",zwijam i porządnie odciskam do miski - wiórki są prawie suche.
Mam pytanko, w czym zalewacie
Mam pytanko, w czym zalewacie wórki i ile alkoholu pozostaje po ich odciśnięciu?
Robiłam,wypiłam i było pyszne
Robiłam,wypiłam i było pyszne
Pychotka
Pychotka
Malibu marzenie aby zrobić
Malibu marzenie aby zrobić sobie w domu
Rewelacja! :)
Rewelacja!

Agnieszka D.
Już na samą myśl , że za
Już na samą myśl , że za momencik będę miała niebo w gębie , chce się przygotowywać Kruszynkowe Malibu !
Chylę czoła nad pomysłowością wymyślnego napoju !
Do dzieła i w górę szklaneczki !
Donata
To najlepsze malibu jakie w
To najlepsze malibu jakie w życiu piłam ,polecam


Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką