3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Koktajl z roszponki


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • mała garstka orzeszków piniowych
  • mała garstka orzechów arachidowych
  • kilka listków bazylii
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki otrębów
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 200 ml wody
  • 3 garście roszponki, umytej
  • 6
    2min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wrzucamy roszponkę, bazylię i orzechy, miksujemy 3 sek obroty 7. Zgarniamy zawartość ze ścianek kopystką.

  2. Dodajemy resztę składników i mieszamy 10 sekund

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać inne orzechy a także dodać cukier jeśli lubimy słodsze.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • kontrowersyjne połączenie

    Zgłoszony przez milia na grudnia 1, 2014 at 11:16.

    kontrowersyjne połączenie smaków, ale sprawdza się tmrc_emoticons.;) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze