Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- mała garstka orzeszków piniowych
- mała garstka orzechów arachidowych
- kilka listków bazylii
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki siemienia lnianego
- 2 łyżeczki otrębów
- 2 łyżki sok z cytryny
- 200 ml wody
- 3 garście roszponki, umytej
-
6
2min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do naczynia wrzucamy roszponkę, bazylię i orzechy, miksujemy 3 sek obroty 7. Zgarniamy zawartość ze ścianek kopystką.
Dodajemy resztę składników i mieszamy 10 sekund
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać inne orzechy a także dodać cukier jeśli lubimy słodsze.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzkontrowersyjne połączenie
kontrowersyjne połączenie smaków, ale sprawdza się