3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekolada na goraco. Najlepsza, aksamitna, gęsta


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Czekolada na goraco. Najlepsza, aksamitna, gęsta

  • 600 gramów mleka
  • 85 gramów cukru
  • 50 gramów ciemnego kakao
  • 10 gramów mąki ziemniaczanej
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. 8 minut. 80°C, obroty 4. Smacznego. Teraz możemy się delektować gęstą czekoladą, lepszą niż w niejednej kawiarni. Można udekorować bitą śmietaną.
10
11

Porady

Możemy dopasować ilość kakao 40 lub 50 gr w zależności od upodobań.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pycha dodalam spienione mleczko na wierzch

    Zgłoszony przez BeataPatulska na czerwca 4, 2017 at 21:26.

    pycha , dodalam spienione mleczko na wierzch

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobilam, niebo w gebie, zamiast bialego cukru...

    Zgłoszony przez Zaczarowana69 na kwietnia 12, 2017 at 18:59.

    zrobilam, niebo w gebie, zamiast bialego cukru dalam cukier kokosowy. bede robila co jakis czas.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za miły komentarz. 😊

    Zgłoszony przez viki71 na lutego 7, 2017 at 13:24.

    Bardzo dziękuję za miły komentarz. 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra, dodałem wiecej mleka i dla mnie...

    Zgłoszony przez Zibirak na lutego 6, 2017 at 19:49.

    Bardzo dobra, dodałem wiecej mleka i dla mnie jest idealna.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze