Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Czekolada na goraco. Najlepsza, aksamitna, gęsta
- 600 gramów mleka
- 85 gramów cukru
- 50 gramów ciemnego kakao
- 10 gramów mąki ziemniaczanej
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. 8 minut. 80°C, obroty 4. Smacznego. Teraz możemy się delektować gęstą czekoladą, lepszą niż w niejednej kawiarni. Można udekorować bitą śmietaną.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Możemy dopasować ilość kakao 40 lub 50 gr w zależności od upodobań.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny, dzieciaki uwielbiają, daje tylko mniej...
Pyszny, dzieciaki uwielbiają, daje tylko mniej cukru, nie lubimy az tak słodko
pycha dodalam spienione mleczko na wierzch
pycha , dodalam spienione mleczko na wierzch
zrobilam, niebo w gebie, zamiast bialego cukru...
zrobilam, niebo w gebie, zamiast bialego cukru dalam cukier kokosowy. bede robila co jakis czas.
Bardzo dziękuję za miły komentarz. 😊
Bardzo dziękuję za miły komentarz. 😊
Bardzo dobra, dodałem wiecej mleka i dla mnie...
Bardzo dobra, dodałem wiecej mleka i dla mnie jest idealna.