3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cappuccino


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2-3 łyżeczki cukru
  • 20-30 g likieru np. amaretto lub likieru jajecznego
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1000 g mleka
  • 30-40 g Czekolady gorzkiej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę połamaną na kawałki, rozdrobnić 10s/obr.8

  2. Dodać pozostałe składniki, podgrzewać 9min/80°C/obr.2, potem zmiksować 30s/obr.7. Ewentualnie dosłodzić do smaku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można przygotowany napój posypać startą czekoladą lub kakao.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz