Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 400 g bulionu drobiowego
- 1 szczypta szafranu
- pół łyżeczki kiurkumy
- 1 szczypta słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- 150 g ryżu, białego lub arborio
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 papryka, czerwona
- 100 g zielonej fasolki szparagowej, ugotowanej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 cebula
- 100 g zielonego groszku mrożonego
- 250 g krewetek królewskich, mrożonych
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
Przygotowanie
-
Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek oraz paprykę, rozdrobnić 3s/obr.5.
-
Dodać oliwę, poddusić 3 min/Varoma/
-
Dodać ryż, sól, szafran, paprykę słodką. gotuj 5 min/Varoma/
/
-
W tym czasie na dużej, płaskiej patelni podgrzej bulion. Dodaj zawartość naczynia miksującego, krewetki, groszek oraz fasolkę. Gotuj przez 5 minut na dużym ogniu. Następnie gotuj przez 10 minut na średnim ogniu, aby bulio odparował. Jeśli chcesz, aby ryż był chrupiący, na 2 minuty przed końcem gotowania zwiększ ogień. Wyłącz palnik, przykryj patelnię papierem do pieczenia i pozostaw na 10 minut. Podawaj skropione kilkoma kroplami cytryny.
Porady
Można również użyć bulionu rybnego. Danie można modyfikować, w zależności od tego, co mamy w lodówce.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacja po pierwszym razie to jest już mój...
Rewelacja
po pierwszym razie to jest już mój ulubiony przepis 😊 dziękuję za ten przepis
paella będzie często u mnie serwowana .
Rewelacja - zamiast krewetek dałem torebkę...
Rewelacja - zamiast krewetek dałem torebkę owoców morza, paella jak w Hiszpanii
Trochę problemów z muszlami, następnym razem zrobię z krewetkami.
Pycha. Zamiast krewetek dodalam kurczaka.
Pycha. Zamiast krewetek dodalam kurczaka.