3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

" Conchiglioni ripieni "- muszle nadziewane cukinia


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • ok.300 gramów makaronu conchiglioni ( mòj jest orkiszowy)
  • 500 gramów cukinii
  • 220 gramów sera gouda
  • 250 gramów mozzarelli ( 2 kulki)
  • 110 gramów wędzonego boczku
  • 500 gramów sosu pomidorowego ( przepis podalam)
  • 1-2 ząbki czosnku ( moze byc w proszku)
  • siekana pietruszka
  • sól,pieprz
  • 30 gramów oleju z oliwek ( mozna dac mniej)
  • 5-6 łyżek mleka
5

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac w garnku, wg przepisu ( jest go za duzo na TM). Do Closed lid wlozyc cukinie, umyte i pokrojone na kawalki: 4sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic gouda: 10sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic mozzarelle: 5sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic boczek: 10sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic czosnek i pietruszke: 6sek / obr 5, odlozyc polowe. Do pozostalej polowy dodac polowe cukinii i 20g oleju: 3min / 100° / obr 1, odlozyc. Do Closed lid wlozyc pozostaly czosnek, pietruszke, boczek, cukinie i 10g oleju: 3min / 100° / obr 1. Wystudzic. W ten sposòb otrzymujemy 2 nadzienia ( mozna zrobic jedno. Ja musialam 2, bo mam còrke wegetarianke). Do wystudzonego nadzienia dodac: do samej cukinii- 2/3 mozzarelli i polowe goudy ( wczesniej odlozyc " garsc" do innej miseczki, na pòzniej), sòl, pieprz, wymieszac. Do cukinii i boczku dodac 1/3 mozzarelli, druga polowe goudy, sòl, pieprz, wymieszac. Na dno blaszek nalozyc troche sosu, nadziewac muszle, ukladac na blaszce, polac troche sosem, posypac pozostala gouda.  Skropic mlekiem.  Piec w nagrzanym piekarniku: 200° / ok. 25min. 

10
11

Porady

Mozna przygotowac dzien wczesniej, wieczorem, wlozyc do lodòwki i piec na nastepny dzien.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chyba wg przepisu to jednak

    Zgłoszony przez wyborcza27 na maja 26, 2015 at 21:29.

    Chyba wg przepisu to jednak nie jest to samo, bo potem goudę i mozarellę nie dzielisz na pół do każdego farszu, tylko jest jakaś kombinacja i tu nie mogę się połapać, jeśli chciałabym zrobić wszystko z boczkiem. Rozumiem, że daję wtedy 200 boczku, ale jakie proporcje poszczególnych serów, to nie jest jasne. Możesz wyjaśnić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wiem, tyle, ze còrka je

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 8, 2012 at 19:34.

    Wiem, tyle, ze còrka je jedno, a mòj maz drugie, wiec podzielilam wszystko i zrobilam za 1 zamachem. Mozna zrobic tylko z boczkiem ( albo szynka ). Sprawa jest nieslychanie prosta, dlatego nie podalam wariantu. Skladniki sa te same, tylko nalezy zwiekszyc ilosc boczku do 200g i nic nie dzielic, tylko wszystko wymieszac razem na koniec tmrc_emoticons.)  I po sprawie.  Wykonanie jest takie samo. Zmielisz kolejno wszystko, tylko dasz wiecej boczku, na koniec wymieszasz wszystko razem, doprawisz, i ok tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniczko, trochę to

    Zgłoszony przez gabi49 na września 8, 2012 at 13:22.

    Veroniczko, trochę to skomplikowałaś robiąc dwa rodzaje nadzienia. Łatwiej czytałoby się, gdybyś podała przepis na jedno , z boczkiem. Jak Ci się bedzie chciało, to zrób wariant nie dla vegetarian.Love Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze