3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z cukinii


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Zupa krem z cukinii

  • 50 gramów cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 10 gramów masła
  • 150-200 gramów cukinii, obranej ze skórki
  • 50-100 gramów marchewki
  • 2 łyżeczki przyprawy warzywnej, wykonanej w TM
  • 600 gramów wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do Blokada naczynia miksującego, rozdrobnić 3 s./obr. 5, zgarnąć kopystką na dnmo naczynia, dodać czosnek i masło Mieszanie/100 st./5 min.
  2. Dodać cukinię, marchewkę pokrojone na mniejsze kawałki 5 s./obr. 5.
  3. Dodać wodę i przyprawę warzywną TM.
  4. Gotować 8 min./100 st./Mieszanie
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać ulubione przyprawy: bazylia, koperek, pietruszka...


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zupa krem z cukiniiZe względu na brak...

    Zgłoszony przez jolaskobejko na sierpnia 4, 2021 at 14:03.

    zupa krem z cukiniizupa krem z cukinii
    Ze względu na brak możliwości edycji (przepis dnia) polecam dodać większą cukinię, jeśli młoda i z miękką skórą - nie obieram. Ja dodaję teraz minimum 600 g i mimo wszystko 500 ml wody, chociaż spotkałam się z przepisem bez dodatku wody.
    Do ostatnio gotowanej zupy krem z cukinii dodałam serek maskarpone w ilości okolo 40 g.
    Smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze