Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 0.5 łyżki cukru
- 0.5 łyżeczki soli
- 40 g masla miękiego pokrojonego
- 200 g mleka
- 1 jajko kurze
- 1 jajko do smarowania pierogow
- 500 g mąki pszennej
- 25 g drożdży
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Makę, drozdze, cukier,masło,jajko wsypujemy do naczynia. Mieszkamy 3min/obr2/tem37st.
Do wymieszanych skladnikow dodajemy mąkę i sól
Wybrabiamy ciasto 3 min/"Ciasto" /
"Blokada naczynia miksującego"
Ciasto nie powinno sie kleic. Powinno byc miekkie i plastyczne.
Jezeli ciasto sie klei, dosypujemy troche maki i ponownie wyrabiamy.
Walkujemy na stolnicy, wykrawamy szklanka krazki, napelniamy farszem (wg upodoban) i lepimy.
Ulepione pierogi smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) na 15 min.
Smacznego!
Ciasto na pierogi do piekarnika
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz