3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Pierogi z piekarnika


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 0.5 łyżki cukru
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 40 g masla miękiego pokrojonego
  • 200 g mleka
  • 1 jajko kurze
  • 1 jajko do smarowania pierogow
  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto na pierogi do piekarnika
  1. Makę, drozdze, cukier,masło,jajko wsypujemy do naczynia. Mieszkamy 3min/obr2/tem37st.

    Do wymieszanych skladnikow dodajemy mąkę i sól
    Wybrabiamy ciasto 3 min/Ciasto/Blokada naczynia miksującego

    Ciasto nie powinno sie kleic. Powinno byc miekkie i plastyczne.
    Jezeli ciasto sie klei, dosypujemy troche maki i ponownie wyrabiamy.
    Walkujemy na stolnicy, wykrawamy szklanka krazki, napelniamy farszem (wg upodoban) i lepimy.

    Ulepione pierogi smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) na 15 min.

    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy