3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Pierogi z piekarnika


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 0.5 łyżki cukru
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 40 g masla miękiego pokrojonego
  • 200 g mleka
  • 1 jajko kurze
  • 1 jajko do smarowania pierogow
  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto na pierogi do piekarnika
  1. Makę, drozdze, cukier,masło,jajko wsypujemy do naczynia. Mieszkamy 3min/obr2/tem37st.

    Do wymieszanych skladnikow dodajemy mąkę i sól
    Wybrabiamy ciasto 3 min//

    Ciasto nie powinno sie kleic. Powinno byc miekkie i plastyczne.
    Jezeli ciasto sie klei, dosypujemy troche maki i ponownie wyrabiamy.
    Walkujemy na stolnicy, wykrawamy szklanka krazki, napelniamy farszem (wg upodoban) i lepimy.

    Ulepione pierogi smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) na 15 min.

    Smacznego!
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy