3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Leniwe (na slodko)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Leniwe (na slodko)

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 3 czubate łyżeczki mąki bezglutenowej (np. Shar), Lub po łyżce maka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana
  • 50 g cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 6
    38min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Leniwe bezglutenowe
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć twaróg i zmielić 15sek/obr. 6
    2. Dołożyć resztę składników i wymieszać 40sek/obr. 3
    3. Wysypac na deske spora ilosc maki. Uformować wałki o grubości 2-3cm i kroić co 2-3cm, w kształt kopytek.
    4. Gotowac w wodzie z 3 łyżkami oleju lub masła. Wrzucić leniwe we wrzątek i gotować ok 2-4 min od wypłynięcia.

    Podawać z roztopionym masłem i cukrem.

    W wariancie dla dzieci można zastąpić cukier 1 bananem.
    Można pominąć cukier w składzie i posypać jedynie cukrem i masełkiem przed podaniem.Mieszanie

    Smacznego!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy