Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Kulki serowe
- 1 jajko, średnie
- 2 łyżki mąki pszennej, lub orkiszowej
- 75 g kaszy manny
- 250 g twarogu, tłustego lub półtłustego (dla przestrzegających diety: chudego)
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do miski należy wrzucić twaróg, jajko, mąkę i kaszę. Włączyć bieg 5 na 10 s. Uformować niewielkie kluseczki lub kuleczki dłonią oprószoną mąką. Gotować w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty od wypłynięcia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać z masłem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz