3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tartinki wigilijne ( kapusta-pieczarki-prawdziwki)


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Tartinki wigilijne ( kapusta-pieczarki-prawdziwki)

  • 250 gramów mąka tortowa, do ciasta
  • 20 gramów masło, niesolone, do ciasta
  • 1 porcje jajko, do ciasta
  • 15 gramów wody mineralnej, do ciasta
  • 350 gramów pieczarek, do farszu pieczarkowego
  • 40 gramów cebuli szalotki, do farszu pieczarkowego
  • 25 gramów masło, niesolone, do farszu pieczarkowego
  • 4 szczypty sól, do farszu pieczarkowego
  • 4 szczypty pieprz czarny, mielony, do farszu pieczarkowego
  • 1 porcji bułka do burgera, do farszu pieczarkowego
  • 250 gramów kapusty, do farszu kapuścianego
  • 40 gramów cebula szalotka, do farszu kapuścianego
  • 25 gramów masło, niesolone, do farszu kapuścianego
  • 4 szczypty sól, do farszu kapuścianego
  • 4 szczypty pieprz czarny, mielony, do farszu kapuścianego
  • 25 gramów grzyby, świeże, jako dodatek do farszów
  • 300 gramów sera żółtego, polecam mozarella
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Tartinki-kroki
  1. 1. Umieścić składniki na ciasto w naczyniu miksującym, ustawić 2 min. poz. Ciasto.[/b]

    Wyjąć ciasto a następnie rozwałkować ciasto i podzielić na 12 równych części. Następnie wykleić nim formę ( gniazda na muffinki, ). Umyć naczynie miksujące i osuszyć.[/b]



    2. Do naczynia miksującego włożyc pieczarki, cebulę, masło, bułkę namoczoną i odciśniętą, przyprawy a następnie rozdrobnić 8s/obr. 6 , kolejno poddusić - 7min / temp. 100 stopni C / obr. 4. Przestudzić. [/b]



    3. Do naczynia miksującego włożyć ugotowaną kapustę, cebulę, masło, przyprawy- poddusić - 7min / temp. 100 stopni C / obr. 4. Przestudzić. [/b]



    Wymieszać farsz kapuściany z farszem pieczarkowym oraz grzybami. Uzupełnić nim tartinki. Po wierzchu posypać mozarellą.[/b]




10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wg mnie mało precyzyjny przepis. Farsz...

    Zgłoszony przez renatasz81 na grudnia 28, 2017 at 09:58.

    Wg mnie mało precyzyjny przepis. Farsz pieczarkowy wychodzi jak breja. Ogólnie za duzo składników roboty a szału nie ma. Chociaż sie udały. Ale drugi raz chyba nie zrobie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły smaczne

    Zgłoszony przez Angora na grudnia 16, 2017 at 21:41.

    Wyszły smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy da sie zrobic w TM21??

    Zgłoszony przez KLARAAA na grudnia 14, 2017 at 07:37.

    Czy da sie zrobic w TM21??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy tartinek nie musimy piec.

    Zgłoszony przez wiergolek na grudnia 13, 2017 at 19:34.

    Czy tartinek nie musimy piec.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam masełka do ciasta 120gram... jedynke...

    Zgłoszony przez Dagirka na grudnia 11, 2017 at 21:53.

    Przepraszam masełka do ciasta 120gram... jedynke mi wcięło

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze