Tu jesteś:
4
Składniki
10 kawałek/kawałki/kawałków
ciasto
- 250 g mąki
- 150 g masła
- 1 jajko
- sól
- 50 g wody
nadzienie
- 2 ceule szalotki
- 150 g szynki
- 3 jajka
- 300 g śmietanki min. 18%
- 100 g sera w kostce
- ulubione zioła
- sól
- pieprz
-
6
1h 20min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wożyć do naczynia "Blokada naczynia miksującego" w kolejności: woda, jajko,mąka, sól, masło i wyrobić 2 min/"Ciasto" .
- Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min do ladówki.
- Umyć i osuszyć naczynie "Blokada naczynia miksującego" .
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" włożyć ser, pokrojony na kawałki, rozdrobnić 10s/obr 5. Przyłożyć do miseczki, odstawić na bok.
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebule, rozdrobnić 4s/obr5. Przyłożyć do miseczki, odstawić na bok.
- Szynkę, ulubione zioła pokroić.
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" wlać śmietankę i wbić jajka, dodać sól, pieprz ewentualnie inne przyprawy; zamieszać 30s/obr 6.
- Dodać pozostałe składniki (szynka, ser, cubulka) i zameszać 15s/"Obroty wsteczne" /obr 4.
- Blaszkę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem.
Ciasto
Nadzienie
Pieczenie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można użyć kilku, różnych rodzajów mąki.
Składniki nadzienia mozna modyfikować w zalezności od upodobań lub tego co mamy w lodówce ( suszone pomidory, groszek, kukurydza, kalafior lub inne warzywa, wędzonka itp.)
Ulubione zioła mogą być świeże lub suszone.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz