3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta Quiche Lorraine


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 250 g mąki
  • 150 g masła
  • 1 jajko
  • sól
  • 50 g wody

nadzienie

  • 2 ceule szalotki
  • 150 g szynki
  • 3 jajka
  • 300 g śmietanki min. 18%
  • 100 g sera w kostce
  • ulubione zioła
  • sól
  • pieprz
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki wożyć do naczynia Blokada naczynia miksującego w kolejności: woda, jajko,mąka, sól, masło i wyrobić 2 min/Ciasto.
  2. Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min do ladówki.
  3. Umyć i osuszyć naczynie Blokada naczynia miksującego.
  4. Nadzienie
  5. Do naczynia Blokada naczynia miksującego włożyć ser, pokrojony na kawałki, rozdrobnić 10s/obr 5. Przyłożyć do miseczki, odstawić na bok.
  6. Do naczynia Blokada naczynia miksującego włożyć cebule, rozdrobnić 4s/obr5. Przyłożyć do miseczki, odstawić na bok.
  7. Szynkę, ulubione zioła pokroić.
  8. Do naczynia Blokada naczynia miksującego wlać śmietankę i wbić jajka, dodać sól, pieprz ewentualnie inne przyprawy; zamieszać 30s/obr 6.
  9. Dodać pozostałe składniki (szynka, ser, cubulka) i zameszać 15s/Obroty wsteczne/obr 4.
  10. Pieczenie
  11. Blaszkę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem.
  12. Ciasto wyjąć z lodówki, rozłożyć, rozwałkować na blaszce, wyklejając brzegi w górę i wlać do niej nadzienie.
  13. Piec w temeraturze 200 stopni C (piekarnik góra/dół) 30 min. , a nastepnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C (piekarnik góra/ dół z termoobiegiem) aby wierzch przyrumienił się.
    Podawać na gorąco.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można użyć kilku, różnych rodzajów mąki.
Składniki nadzienia mozna modyfikować w zalezności od upodobań lub tego co mamy w lodówce ( suszone pomidory, groszek, kukurydza, kalafior lub inne warzywa, wędzonka itp.)
Ulubione zioła mogą być świeże lub suszone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy