3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy z jabłkami i cynamonem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Racuchy

  • 7 jajek
  • 85 g śmietany 12%
  • 650 g mąki pszennej
  • 400 g mleka 1,5%
  • 2,5 płaskich łyżeczek sody oczyszczonej
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 czubate łyżki cynamonu
  • 750 g obranych jabłek, [pokrojonych na kawałki]
5

Przygotowanie

    Racuchy
  1. 1. W naczyniu umieszczamy jabłka i rozdrabniamy - 10-20 sek. / obr. 4 pomagając sobie kopystką. Wyjmujemy do innego naczynia.

     

    2. Do naczynia wbijamy jajka i dodajemy pół łyżeczki soli. Miksujemy - 25 sek. / obr. 8.

     

    3. Dodajemy pozostałe składniki za wyjątkiem jabłek i mieszamy - 60 sek. / obr. 7-10.

     

    4. Dodajemy jabłka i mieszamy - 40 sek. / obr. 4.

     

    ...i gotowe tmrc_emoticons.) Teraz na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju dodajemy taką mieszankę nakładając dużą łyżką pojedyncze placki i smażymy na złoty kolor. 

     

    SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz