Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Racuchy
- 7 jajek
- 85 g śmietany 12%
- 650 g mąki pszennej
- 400 g mleka 1,5%
- 2,5 płaskich łyżeczek sody oczyszczonej
- 2 czubate łyżki cukru
- 0,5 płaskiej łyżeczki soli
- 1 czubate łyżki cynamonu
- 750 g obranych jabłek, [pokrojonych na kawałki]
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. W naczyniu umieszczamy jabłka i rozdrabniamy - 10-20 sek. / obr. 4 pomagając sobie kopystką. Wyjmujemy do innego naczynia.
2. Do naczynia wbijamy jajka i dodajemy pół łyżeczki soli. Miksujemy - 25 sek. / obr. 8.
3. Dodajemy pozostałe składniki za wyjątkiem jabłek i mieszamy - 60 sek. / obr. 7-10.
4. Dodajemy jabłka i mieszamy - 40 sek. / obr. 4.
...i gotowe
Teraz na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju dodajemy taką mieszankę nakładając dużą łyżką pojedyncze placki i smażymy na złoty kolor.
SMACZNEGO!
Racuchy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne. Bardzo dziękuje za przepis. Zrobiłam z...
Pyszne. Bardzo dziękuje za przepis. Zrobiłam z połowy, b o dużo wychodzi
pozdrawiam
(Brak tematu)
Dodalam do wyprobowania, nikt
Dodalam do wyprobowania, nikt nie napisal nic o smaku
Pyszne Robilam z połowy
Pyszne
Robilam z połowy porcji a wyszło jak dla pułku wojska
na ile to porcji?
na ile to porcji?