3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe z jabłkami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • 3 duze jabłka
  • 0,45 litra mleka
  • 50 gramów drożdży
  • 3 łyżeczki cukru
  • 500 gramów mąki tortowej
  • 2 jajka
  • 1 szczypty soli
  • olej do smażenia
5

Przygotowanie

  1. Obierz jabłka, wytnij gniazda i przekrój na ćwiartki - wrzuć do misy. Zmiel je - nie za drobno - obroty 5, czas ok 3-4 sek.
    Ja się przyznaję - jabłka pokroiłam na grubą kostkę.
    Jabłka przełożyć do osobnego naczynia - misę opłucz i osusz.
  2. Do misy TM wlej mleko, dodaj do niego drożdże i 3 łyżeczki cukru: 2min/37stopni/obr.1
    Wsyp mąkę, sól, wbij jajka: 3min/Dough mode
    Ciasto będzie miało konsystencję gęstą, ale lekko płynną, klejącą się. Przelej je do osobnego większego naczynia. Dorzuć jabłka i wymieszaj bardzo delikatnie. Nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok 15-20 min.
  3. Rozgrzej olej na patelni. Ciasto nakładaj dużą łyżką. Smaż po obu stronach do uzyskania ciemnego koloru. Wyłóż na papierowy ręczniczek, żeby odsączyć ewentualny nadmiar tłuszczu.

    Racuchy można podawać posypane cukrem pudrem. Pyszne na ciepło i na zimno też tmrc_emoticons.)

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz