3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Prawdziwa babka ziemniaczana


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Dodatki

  • 4 plastry boczku, do ułożenia na wierzchu
  • masło, do natłuszczenia blaszki

Masa ziemniaczana

  • 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 łyżeczek soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, do smaku
  • 1 czubatych łyżeczek majeranku, do smaku
  • 6
    3h 15min
    Czas całkowity 1h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Formę natłuścić masłem i odstawić.

  2. 2. Do Blokada naczynia miksującego włożyć ziemniaki, cebulę i przyprawy. Rozdrobnić przy pomocy kopystki 12s/obr. 5.

  3. 3. Masę wyciągać z Blokada naczynia miksującego, odciskać nadmiar wody (np. przez sitko) i przekładać do blaszki.

  4. 4. Rozłożyć równomiernie masę w formie, na wierzchu ułożyć plasterki boczku. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy