3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Prawdziwa babka ziemniaczana


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Dodatki

  • 4 plastry boczku, do ułożenia na wierzchu
  • masło, do natłuszczenia blaszki

Masa ziemniaczana

  • 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 łyżeczek soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, do smaku
  • 1 czubatych łyżeczek majeranku, do smaku
5

Przygotowanie

  1. 1. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Formę natłuścić masłem i odstawić.

  2. 2. Do Closed lid włożyć ziemniaki, cebulę i przyprawy. Rozdrobnić przy pomocy kopystki 12s/obr. 5.

  3. 3. Masę wyciągać z Closed lid, odciskać nadmiar wody (np. przez sitko) i przekładać do blaszki.

  4. 4. Rozłożyć równomiernie masę w formie, na wierzchu ułożyć plasterki boczku. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy