Tu jesteś:
4
Składniki
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
- 8 ziemniaków, młodych, średnich
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 mąki ziemniaczanej, łyżka
- 1 bułki tartej, łyżka
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, podzielić na ósemki. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, cebulę, dodać do nich jajko, sól, pieprz, mąki, cukier, bułkę tartą oraz czosnek. Rozdrobnić 30-40 sekund / obr. 5. Przełożyć do innego naczynia. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz