3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pizza z dodatkiem maki ryzowej - chrupiaca i lzejsza


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 330 gramów wody
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów cukru
  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 400 gramów maki bialej, mocniejszej
  • 200 gramów mąki ryżowej
  • 10 gramów soli

Nadzienie

  • oliwki zielone bez pestek
  • oliwki czarne bez pestek
  • przecier pomidorowy
  • karczochy w oleju
  • pieczarki, przesmazone lub ugotowane
  • cukinie, baklazany i papryka z grilla
  • 2 mozzarelle, rozdrobnione
  • parmezan, tarty
  • olej z oliwek, ile trzeba
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Skladniki na ciasto wlozyc wg podanej kolejnosci do Closed lid : 2,5min / Dough mode. Przelozyc do miski, natluszczonej, przykryc, zostawic na 3h w cieplym miejscu, bez przeciagòw ( czas na "rosniecie" ciasta, im jest dluzszy, tym pizza jest latwiejsza do strawienia). W tym czasie przygotowac wszystkie skladniki na nadzienia. Wyrosnieta ciasto podzielic na 2 czesci, rozwalkowac, wylozyc na 2 duze blachy, natluszczone, podziurkowac widelcem, ponownie natluscic oliwa ( maka ryzowa potrzebuje ciut wiecej oleju). Nalozyc nadzienia, posolic, jesli trzeba, pokropic olejem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku : 220-250° / ok 20min ( jak sie ladnie zrumieni). Pizza jest lzejsza, bardziej chrupiaca i bardzo smaczna z dodatkiem maki ryzowej tmrc_emoticons.)))

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wykorzystałam przepis na

    Zgłoszony przez Kawiarenka na lipca 6, 2016 at 21:24.

    Wykorzystałam przepis na ciasto, suuuuper. Ponieważ nie mogę mąki pszennej dałam orkiszowa jasna i wyszło idealnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie Anetko, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 16, 2013 at 14:22.

    Ciesze sie Anetko, ze smakowala i bardzo dziekuje za komentarz Big Smile Big Smile  Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem właśnie po

    Zgłoszony przez aneta333 na czerwca 8, 2013 at 22:22.

    Jestem właśnie po wypróbowaniu Twojego przepisu, pizza wyszła S U P E R,bardzo dziękuję.

    Ważne aby zachować umiar w dodatkach, gratuluję. tmrc_emoticons.)

    Aneta333

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem właśnie po

    Zgłoszony przez aneta333 na czerwca 8, 2013 at 22:22.

    Jestem właśnie po wypróbowaniu Twojego przepisu, pizza wyszła S U P E R,bardzo dziękuję.

    Ważne aby zachować umiar w dodatkach, gratuluję. tmrc_emoticons.)

    Aneta333

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Olu i ciesze sie, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 17, 2013 at 14:06.

    Dziekuje Olu i ciesze sie, ze pizza smakowala Big Smile Big Smile Big Smile Party Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gratuluję pomysłu na przepis.

    Zgłoszony przez ola-mm na lutego 8, 2013 at 20:37.

    gratuluję pomysłu na przepis. wyszedł znakomiecie. zarówno pyszne ciasto kiedy rozwałkowane cieniutko, wychodzi moje ulubione, chrupiące, ale również bardzo smaczna kiedy zostawimy spód trochę grubszy. polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie, ze pizza

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 14, 2013 at 23:20.

    Ciesze sie, ze pizza smakowala i kolacja sie udala Big Smile Big Smile Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko poczytałam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 14, 2013 at 19:57.

    Cooking 1Veroniko poczytałam komentarze i przepis tmrc_emoticons.D Big Smile  Pizza pycha i chrupiąca mniam mniam, zostało tylko wspomnienie,bo blaszka już umyta tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love  Polecam,pychotka. Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko, mam nadzieje, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 13, 2013 at 11:47.

    Grazynko, mam nadzieje, ze bedzie smakowac i Wam Big Smile Big Smile  Poczytaj komentarze, porady, aby wszystko wyszlo ok Big Smile . I goscie byli zadowoleni, i Ty tez, z wyniku Big Smile Big Smile  Szczegòlnie, jesli bedziesz robic z pieczarkami - nie za duzo plynu; przypiec jak nalezy, nie bac  sie dodac oleju - maka ryzowa potrzebuje odrobine wiecej, a reszta zalezy od Ciebie, piekarnika, nadzienia.... Udanej kolacji Big Smile Love Love Love Love Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, kochanie, poczytaj

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 13, 2013 at 11:42.

    Polecam, kochanie, poczytaj wszystkie komentarze, mam nadzieje, ze bedzie smakowac tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Big Smile  Ja mialam wlasnie resztki maki ryzowej do wykonczenia, wiec "urodzilam " taka pizze tmrc_emoticons.;)  Wyszla smaczna, pozarli migiem i w przyszlym tygodniu chca nastepna, taka sama, tyle ze zmienie nadzienia Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia ja już namieliłam  ryż

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 13, 2013 at 11:41.

    Vercia ja już namieliłam  ryż na mąkę ryżową jutro zrobię pizze,bedę miała gości na kolacji. tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny pomysł na pyszną pizze

    Zgłoszony przez magi1 na stycznia 13, 2013 at 11:24.

    Fajny pomysł na pyszną pizze tmrc_emoticons.D napewno wypróbuję tmrc_emoticons.D  musze tylko kupic mąkę ryżową Big Smile i dodam troszku pieczarek oczywiście hihihi Big Smile dziekuję kochana tmrc_emoticons.D  buziaczki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, ciesze sie, ze smakowala

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 13, 2013 at 00:08.

    Elu, ciesze sie, ze smakowala Big Smile Big Smile Love Love  Z salami, szynka itd.... jest pycha, wiem tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Ja , jak juz wiadomo, mam còrke wegetarianke, a ze akurat to byl dzien wege, wiec zrobilam bez mieska tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) 


    Gabrysiu, najwazniejsze, ze smakowala Big Smile  Jesli zdarzy Ci sie ja robic kiedys jeszcze, radze podduszone pieczarki lekko odsaczyc z nadmiaru plynu ( ja 300-350g pieczarek poddusilam z 2 lyzkami oliwy, szczypta soli i odrobina mielonego czosnku, prawie caly plyn- woda z pieczarek, wyparowal). Moze tez bardziej podpiec pizze ? Zobaczysz, ze wyjdzie jak nalezy Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie taka chrupiąca nie

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 12, 2013 at 23:31.

    Cooking 7 tmrc_emoticons.;) Mnie taka chrupiąca nie wyszła, ale rzeczywiście jest lekka. W ogóle nie czuję, że ją jadłam, w przeciwieństwie do tradycyjnie robionych. Chrupiąca nie była bo jako nadzienie dałam duszone pieczarki i one były wilgotne. To są właśnie moje eksperymenty.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu pizza wyszła super 

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 12, 2013 at 23:18.

    Verciu pizza wyszła super  tmrc_emoticons.D  Nadzienie trochę zmodyfikowałyśmy, bo nie miałam karczochów  tmrc_emoticons.) Dodałam za to plasterki salami, żeby było coś mięsnego i zamiast parmezanu żółtą goudę.  tmrc_emoticons.;)  Polecam, bo jest chrupiąca i pyszna  tmrc_emoticons.p  Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pisałam przed chwilą, że już

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 12, 2013 at 17:06.

    Cooking 7 Love Pisałam przed chwilą, że już dzis nic nie będę robić, ale gdzież tam! Veroniko, takiej pizzy nie przegapię. Akurat dziś ma duuuużo czasu na jej wyrośnięcie. Idę do roboty! Dzięki za przepis, napisze jak sie udała. Bardzo lubię chrupiące ciasto pizzy.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czekam na ocene :bigsmile: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 12, 2013 at 16:37.

    Czekam na ocene Big Smile Big Smile  Mam nadzieje, ze smakowala Big Smile  No i, jak ja strawilam bez problemòw, bez wzdec, bez "narzekan " zoladka, to strawia wszyscy tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Dobrej pizzy i buziaki dziewczyny Love Love Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robimy pizzę więc

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 12, 2013 at 11:09.

    Dzisiaj robimy pizzę więc skorzystam z Twojego najnowszego przepisu  tmrc_emoticons.)  Wieczorem dam znać jak smakowało  tmrc_emoticons.D  Pozdrawiam i życzę dobrego dnia  Big Smile   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma ròznicy Danusiu,

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 11, 2013 at 18:25.

    Nie ma ròznicy Danusiu, biorac pod uwage, ze ciasto sobie spokojnie rosnie, bez pospiechu Big Smile  Ciepla woda przyspiesza "prace", ale im dluzej zostawimy do rosniecia, tym lepiej ja strawimy tmrc_emoticons.)  Ja dodaje w wiekszosci przypadkòw normalna, zimna kranòwe tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Jak masz czas, to daj zimna, ciasto w 2,5 -3h bedzie slicznie wyrosniete. Jesli zas czas "goni", daj letniej- cieplawej, skròcisz czas tmrc_emoticons.;)  Polecam jednak, dla zdrowia, dluzsze rosniecie Big Smile tmrc_emoticons.;)


    Ps. doszlo Vademecum ?


    Buzka Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy pantent z tą mąką

    Zgłoszony przez przestrzen-mozliwosci na stycznia 11, 2013 at 17:49.

    Ciekawy pantent z tą mąką ryżową, jeszcze nie robiłam, ale już czuję, że będzie pysznie tmrc_emoticons.) Woda rozumiem ciepła, żeby drożdże ruszyły?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze