Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 170 g mąki pszennej
- 90 g wody
- 15 g świeżych drożdży
- 10 g oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki cukru
Sos
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pomidorów, z puszki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka ulubionych ziół
- oliwa
Dodatki
- 250 g sera mozzarella
- RUKOLA
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- ser parmezan, tarty
-
6
40min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 1) Piekarnik rozgrzać do 250`C.
2)Wszystkie składniki ciasta umieścić w. Wyrobić 2min/
.
3) Ciasto chwile wyrobić na stolnicy i rozwałkować cienko do wielkości formy. Ułożyć w formie i odstawić.
4) Umyć.
5) Mozallere odsączyć i umieścić wrozdrobnić 3s/obr5.
6) Przełożyć do innego naczynia.
7) Dowrzucić 1 cebule pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku - 4s/obr5.
Dodać oliwę - 2min/120`C/obr1.
9) Dodać pomidory, sól, pieprz i ulubione zioła 20s/obr5.
10) Na ciasto rozlać sos - mozallere- szynke parmeńską,
11) Pieć ok 10 min
12) Przed podaniem posypać rukolą i startym na plastry serem.
PIZZA PARMA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz