Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 29/08/17
                            
                zmieniono dnia: 29/08/17
                    Składniki
Ciasto
- 170 g mąki pszennej
 - 90 g wody
 - 15 g świeżych drożdży
 - 10 g oliwy
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 1/4 łyżeczki cukru
 
Sos
- 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 150 g pomidorów, z puszki
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
 - 1 łyżeczka ulubionych ziół
 - oliwa
 
Dodatki
- 250 g sera mozzarella
 - RUKOLA
 - 6 plastrów szynki parmeńskiej
 - ser parmezan, tarty
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1) Piekarnik rozgrzać do 250`C.
2)Wszystkie składniki ciasta umieścić w
"Blokada naczynia miksującego" . Wyrobić 2min/
"Ciasto" .
3) Ciasto chwile wyrobić na stolnicy i rozwałkować cienko do wielkości formy. Ułożyć w formie i odstawić.
4) Umyć
"Blokada naczynia miksującego" .
5) Mozallere odsączyć i umieścić w
 rozdrobnić 3s/obr5.
6) Przełożyć do innego naczynia.
7) Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić 1 cebule pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku - 4s/obr5. 
 Dodać oliwę - 2min/120`C/obr1.
9) Dodać pomidory, sól, pieprz i ulubione zioła 20s/obr5.
10) Na ciasto rozlać sos - mozallere- szynke parmeńską,
11) Pieć ok 10 min
12) Przed podaniem posypać rukolą i startym na plastry serem. 
PIZZA PARMA
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze