3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIZZA PARMA


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 170 g mąki pszennej
  • 90 g wody
  • 15 g świeżych drożdży
  • 10 g oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki cukru

Sos

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pomidorów, z puszki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ulubionych ziół
  • oliwa

Dodatki

  • 250 g sera mozzarella
  • RUKOLA
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • ser parmezan, tarty
  • 6
    40min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PIZZA PARMA
  1. 1) Piekarnik rozgrzać do 250`C.
    2)Wszystkie składniki ciasta umieścić w Blokada naczynia miksującego. Wyrobić 2min/Ciasto.
    3) Ciasto chwile wyrobić na stolnicy i rozwałkować cienko do wielkości formy. Ułożyć w formie i odstawić.
    4) Umyć Blokada naczynia miksującego.
    5) Mozallere odsączyć i umieścić w rozdrobnić 3s/obr5.
    6) Przełożyć do innego naczynia.
    7) Do Blokada naczynia miksującegowrzucić 1 cebule pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku - 4s/obr5.
    tmrc_emoticons.8) Dodać oliwę - 2min/120`C/obr1.
    9) Dodać pomidory, sól, pieprz i ulubione zioła 20s/obr5.
    10) Na ciasto rozlać sos - mozallere- szynke parmeńską,
    11) Pieć ok 10 min
    12) Przed podaniem posypać rukolą i startym na plastry serem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy