Składniki
0 porcja/porcje/porcji
ciasto duża blacha
- 2 parówki,cebula mała,cebulka dymka
- 150 g ser żółty kostka
- 300 g wody letniej
- 15 g cukru
- sól do smaku
- 1 łyżeczki majeranku,czosnku
- 150 g pieczarek pokrojonych na plasterki
- plastry szynki,lub salami opcjonalnie
- 1 łyżka cukru
- 500 g mąki pszennej typ 550
- 20 g drożdży,świeżych
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
pieczarki podsmazyc z cebulka
rozdrobnić ser 6s/obr6,przełozyć do innego naczynia,oczyścic naczynie i osuszyć.Do naczynia włozyc w kolejności: mąka,drożdze,woda,cukier,sól do smaku,majeranek,czosnek wyrobić 2 1/2min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Odczekac ok 15 min do wyrośnięcia,wyłozyc na papier lub blachę wysmarowana tłuszczem i uformować,ponakłuwac widelcem,wyłozyc pozostałe składniki posypac cebulka dymką i serem,piec 180st z termoobiegiem ok 20-30min
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzi jak Ilonko pizza?
i jak Ilonko pizza?
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
proszę bardzo polecam wyszła
proszę bardzo polecam wyszła pyszna znikła cała blacha :O :O
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Dzięki za przepisik, w sobotę
Dzięki za przepisik, w sobotę wypróbuje
pozdrawiam 