Tu jesteś:
4
Składniki
Farsz do pierogów
- 1 woreczek kaszy gryczanej
- 400g białego sera
- 1 jajko kurze
- 1 cebula
- szczypta majeranku, suszonego
- sól, piepr
- 1 łyżka masła lub 2 łyżki oleju
-
6
45min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Ciasto na pierogi przygotowujemy w/g przepisu włsnego i wyrabiamy w TM.
Kaszę gotujemy w/g przepisu na opakowaniu, a następnie studzimy. Cebulę rozdrabniamy i zrumieniamy na maśle lub oliwie. Następnie wkładamy do naczynia - wystudzoną kaszę i biały ser i mielimy 5-6 sek./ obr.4. Dodajemy resztę składników tj. przyrumienioną cebulę,jajko,majeranek,pieprz i sól do smaku.Mieszamy przy pomocy kopystki 30s/obr.3,5. Cisto nadziwamy farszem , zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie, po wypłynięciu 4min.Podajemy polane tłuszczem i skwarkami.Mają bardzo ciekawy smak . Polecam wszystkim którzy lubią nowe ciekawe smaki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzIle pierogów wychodzi z tej
Ile pierogów wychodzi z tej porcji farszu?
Bardzo lubię pierogi z kaszą
Bardzo lubię pierogi z kaszą gryczaną, ale nie miałam przepisu
Dziękuję i pozdrawiam 