3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Farsz do pierogów

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 400g białego sera
  • 1 jajko kurze
  • 1 cebula
  • szczypta majeranku, suszonego
  • sól, piepr
  • 1 łyżka masła lub 2 łyżki oleju
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Kaszę gotujemy w/g przepisu na opakowaniu, a następnie studzimy. Cebulę rozdrabniamy i zrumieniamy na maśle lub oliwie. Następnie wkładamy do naczynia - wystudzoną kaszę i biały ser i mielimy 5-6 sek./ obr.4. Dodajemy resztę składników tj. przyrumienioną cebulę,jajko,majeranek,pieprz i sól do smaku.Mieszamy przy pomocy kopystki 30s/obr.3,5. Cisto nadziwamy farszem , zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie, po wypłynięciu 4min.Podajemy polane tłuszczem i skwarkami.Mają bardzo ciekawy smak . Polecam wszystkim którzy lubią nowe ciekawe smaki.
  1. Ciasto na pierogi przygotowujemy w/g przepisu włsnego i wyrabiamy w TM.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz