3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierogi leniwe


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

bułka

  • 40 g masła
  • 50 g cukru
  • 30 g bułki tartej

ciasto

  • 300 g sera białego
  • 1 jajo
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
5

Przygotowanie

    bułka
  1. * do naczynia miksującego włożyć masło - podgrzać czas 2 min/Varoma/obr 1

    * dodać cukier i bułkę tartą - podsmażyć czas 4 min /100 st/ obr 2

    * pierogi odcedzić, wyłożyć na talerze i polać zasmażką z bułki tartej 

  2. ciasto
  3. * do naczynia miksującego włożyć twaróg, jajo, mąkę i 1 łyżeczkę soli - wymieszać czas 40 s/ obr 3

    * przełożyć do talerz, przykryć i odstawić na 30 min

    • w tym czasie w dużym garnku zagotować wodę

    * podzielić ciasto na części 

    * na oprószonej mąką stolnicy formować wałki o średnicy ok 2 cm 

    * pokroić ukośnie w paski 1-2 cm 

    * do gotującej się wody wsypać pozostałą sól - gotować pierogi ok 7-8 min 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

jeśli lubicie bułkę bardziej przypieczoną jak mój mąż to albo dłużej trzeba czekać w TM albo po prostu na patelni dopiec tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy