PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
4 osoba/osoby
- 2 MT mleka
- 2 jaja kurze
- 30 g drożdży
- 500 g mąki
- 1 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 700 ml wody, do gotowania
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Wszystkie składniki wg podanej kolejności włożyć do naczynia i wyrabiać - czas 2 minuty, obr. poz. "Ciasto" .
Następnie ciasto rozwałkować na ok 2 cm i jeśli chcemy takie małe pampuchy jak na zdjęciu, to wycinamy krążki miarką MT. Odłożyć do wyrośnięta - ok 20 minut.
Do naczynia wlać wodę i zagotować - czas 7 minut obr 1 - temp Varoma.
Po tym czasie włożyć pampuchy na dwa poziomy Varomy - 4 sztuki na dół, na górze 7 sztuk - czas 8 minut, temp. Varoma, obr. poz 1
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
smakują idelanie z sosem truskawkowym
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychota. Smak mojego dziecinstwa, pampuchy na...
Pychota. Smak mojego dziecinstwa, pampuchy na stale zagoscily w mojej kuchni. Varome jak wkladam pampuchy ustawiam na 10 minut .Bardzo dziekuje za ten przepis.
pod koniec parowania kluski marszczą sie i...
pod koniec parowania kluski marszczą sie i opadaja lekko. co robie źle?
Rewelacja u mnie wyszło 17 szt z sosem...
Rewelacja u mnie wyszło 17 szt z sosem czekoladowym
150 ml wody 7 dużych łyżek cukru 1 duża łyżka oleju kokosowego 1 duża łyżka oleju rzepakowego 4 duże łyżki kakao szczypta soli
Do rondelka wlewamy gorącą wodę i wsypujemy cukier, podgrzewamy mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Następnie nie ściągając garnka z ognia dodajemy oleje, kakao oraz szczyptę soli. Składniki dokładnie łączymy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 3 min od czasu do czasu mieszamy,uważając aby sos się nie przypalił. Odstawiamy na bok do ostygniecia i zgęstnienia.
Pampuchy PYCHA!!!! Pięknie wyrosły, są...
Pampuchy PYCHA!!!! Pięknie wyrosły, są mięciutkie. Gorąco polecam. Idealne do sosów mięsnych,leczo lub do podania z sosami owocowymi na słodko.
Pampuchy jako pierwsze wyzwanie, sprawdził się...
Pampuchy jako pierwsze wyzwanie, sprawdził się przepis, urządzenie jak i użytkownik Polecam, smak dzieciństwa.
Przepyszne gorąco polecam!!!! Robiłam według...
Przepyszne gorąco polecam!!!! Robiłam według przepisu
Z tego przepisu wychodzi 11sztuk czy więcej?
Z tego przepisu wychodzi 11sztuk czy więcej?
Ciasto ok, jednakże na moje oko wycinanie...
Ciasto ok, jednakże na moje oko wycinanie krążków miarką MT jest błędem gdyż kluski są ubite i nie smakują jak te ręcznie uformowane.
Pyszne, polecam
Pyszne, polecam
Najlepsze z sosem gulaszowym
Najlepsze z sosem gulaszowym
Super- wyszły jak Babcine
Super- wyszły jak Babcine
Moje właśnie rosną i czekam na efekt bo robię...
Moje właśnie rosną i czekam na efekt bo robię po raz pierwszy
Dobre, ale kiedyś robiłam z innego przepisu to...
Dobre, ale kiedyś robiłam z innego przepisu to były bardziej puszyste, super wyrosły, chyba że to zależy też od drożdży, kiedyś robiłam z tej dużej kostki a teraz z tych po 100 g to podobno te większe są lepsze, dziś nie wyrosły mi za bardzo chociaż 30 min. leżały do wyrośnięcia
super. wyszły rewelacyjne
super. wyszły rewelacyjne
Pyszne i szybkie
Pyszne i szybkie
Jutro będą i u mnie, ale z
Jutro będą i u mnie, ale z polewą truskawkową...
Wyszły pyszne z sosem
Wyszły pyszne z sosem grzybowym "polecam"
Bardzo dobre, ale ja
Bardzo dobre, ale ja rozwalkowalam ciasto troszke bardziej, wyszlo przez to dwa razy wiecej a i tak urosly