
Składniki
Posypka :
- 50 g wiórek kokosowych
Sos :
- 1 duży, gęsty jogurt naturalny
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- 2 łyżeczki cukru
Farsz :
- 600 g twarogu
- 50 g wiórek kokosowych
- cukier waniliowy
- 30 g cukru
- 120 g gęstego jogurtu naturalnego
Naleśniki :
- szczypta soli
- 30 g cukru
- 240 g wody
- 400 g mleczka kokosowego
- 280 g mąki pszennej
- 4 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Naleśniki :
Do naczynia wkładamy jajka i cukier i miksujemy czas 30 sek, obr.3. Nastepnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy czas 30 sek, obr.4. Z ciasta smażymy naleśniki - mi wyszło 14 sztuk.
Farsz :
Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i mieszamy przy pomocy kopystki czas 30 sek, obr.4.
Sos :
W misce wymieszać jogurt naturalny z cukrem, skórką z cytryny i sokiem.
Posypka :
Na suchej patelni uprażyć na złoty kolor wiórki kokosowe.
Na naleśnik nałożyć porcję twarożku, zwinąć według uznania, polać sosem i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.
Naleśniki są pyszne i bardzo aromatyczne, polecam
Smacznego
Porady
[[wysiwyg_imageupload:1859:]][[wysiwyg_imageupload:1860:]]
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mam pytanie, czy mleko kokosowe to takie z puszki, czy można dać robione domowym sposobem?
Witaj lonia
ciesze się, że spróbujesz
daj znać jak smakowały
pozdrawiam

mleczko kokosowe mam, dzisiaj będą na obiad
Witaj smoczku
probuj Slonko bo naprawde warto
czekam na opinie i doznania smakowe
pozdrawiam 
Naleśniki do wypróbowania
Przyznam,że z mleczkiem kokosowym nigdy :nie robiłam
Wyglądają apetycznie. Pozdrawiam 
Dziekuje Grazynko
polecam bo nalesniczki sa przepyszne
pozdrawiam 