 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
16 do 20 placków
- 80 g drożdży
- 200 g mleka
- 1 płaskich łyżeczek cukru
- 200 g ziemniaków ugotowanych, rozdrobnić
- 400 g mąki
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Drożdże, mleko i cukier wymieszać 3min/37stopni/obr2.dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. "Ciasto" . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.- Olej rozgrzać w garnku. Formować małe cieńkie placki i wrzucać do garnka. Piecze się podobnie jak pączki. Po upieczeniu osączyć langosza na ręczniku papierowym. - Podawać ze śmietaną, startym żółtym serem, keczupem itp. 
przygotowanie ciasta
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Robiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak dobre jak te. Polecam
Muszę zrobić , jadłam takie na Węgrzech, będzie powtórka z wakacji !
Rewelacja!!!!Dziś robię po raz drugi Domownikom posmakowało i zapewne zagości na naszym stole już na stałe
 Domownikom posmakowało i zapewne zagości na naszym stole już na stałe  Polecam!!!!Ciasto lepkie,ale żeby dobrze się robiło placuszki polecam lekko posmarować dłonie olejem!!!
 Polecam!!!!Ciasto lepkie,ale żeby dobrze się robiło placuszki polecam lekko posmarować dłonie olejem!!!  
            
Dziś zrobiłam na obiadek- miłe wspomnienie z wakacji wyszły super.Bardzo dziękuję za przepis polecam wszystkim.
Od dawana już się przymierzałam zrobić langosze ,dziś robiłam tylko ciasto bardzo klejące w ogóle nie dało się uformować placków w smaku wyszły ok ale moje kształtem w ogóle nie przypominały oryginalnych węgierskich,czy coś zrobiłam źle?
 w smaku wyszły ok ale moje kształtem w ogóle nie przypominały oryginalnych węgierskich,czy coś zrobiłam źle?
Wypróbowałam.Wyszły naprawdę smaczne.Podobne jadłam w węgierskiej restauracji i te "domowe" niczym się nie różnią.
Z przepisem sie spotkalam, sama jednak nie robilam i nie pròbowalam placuszkòw... Wypròbuje, jak tylko przejdzie ten okropny upal 
  
 