3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Langosze węgierskie


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

16 do 20 placków

  • 80 g drożdży
  • 200 g mleka
  • 1 płaskich łyżeczek cukru
  • 200 g ziemniaków ugotowanych, rozdrobnić
  • 400 g mąki
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • 6
    57min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. Drożdże, mleko i cukier wymieszać 3min/37stopni/obr2.dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    Olej rozgrzać w garnku. Formować małe cieńkie placki i wrzucać do garnka. Piecze się podobnie jak pączki. Po upieczeniu osączyć langosza na ręczniku papierowym.

    Podawać ze śmietaną, startym żółtym serem, keczupem itp.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak...

    Zgłoszony przez Anna M.K. na września 30, 2019 at 13:27.

    Robiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak dobre jak te. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musz zrobi jadam takie na Wgrzech bdzie...

    Zgłoszony przez agnieszka46 na kwietnia 26, 2017 at 08:42.

    Muszę zrobić , jadłam takie na Węgrzech, będzie powtórka z wakacji !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • RewelacjaDzi robi po raz drugi Domownikom...

    Zgłoszony przez Zubcia na kwietnia 25, 2017 at 16:19.

    Rewelacja!!!!Dziś robię po raz drugi tmrc_emoticons.) Domownikom posmakowało i zapewne zagości na naszym stole już na stałe tmrc_emoticons.) Polecam!!!!Ciasto lepkie,ale żeby dobrze się robiło placuszki polecam lekko posmarować dłonie olejem!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś zrobiłam na obiadek-

    Zgłoszony przez jg.29 na stycznia 29, 2016 at 18:04.

    Dziś zrobiłam na obiadek- miłe wspomnienie z wakacji wyszły super.Bardzo dziękuję za przepis polecam wszystkim.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Od dawana już się

    Zgłoszony przez Estetica na marca 20, 2015 at 17:51.

    Od dawana już się przymierzałam zrobić langosze ,dziś robiłam tylko ciasto bardzo klejące w ogóle nie dało się uformować placków  tmrc_emoticons.~ w smaku wyszły ok ale moje kształtem w ogóle nie przypominały oryginalnych węgierskich,czy coś zrobiłam źle?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam.Wyszły naprawdę

    Zgłoszony przez dariaf7 na listopada 9, 2014 at 09:59.

    Wypróbowałam.Wyszły naprawdę smaczne.Podobne jadłam w węgierskiej restauracji i te "domowe" niczym się nie różnią. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z przepisem sie spotkalam,

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 19, 2012 at 23:28.

    Z przepisem sie spotkalam, sama jednak nie robilam i nie pròbowalam placuszkòw... Wypròbuje, jak tylko przejdzie ten okropny upaltmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze