Składniki
4 porcja/porcje/porcji
16 do 20 placków
- 80 g drożdży
- 200 g mleka
- 1 płaskich łyżeczek cukru
- 200 g ziemniaków ugotowanych, rozdrobnić
- 400 g mąki
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
-
6
57min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Drożdże, mleko i cukier wymieszać 3min/37stopni/obr2.dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Olej rozgrzać w garnku. Formować małe cieńkie placki i wrzucać do garnka. Piecze się podobnie jak pączki. Po upieczeniu osączyć langosza na ręczniku papierowym.
Podawać ze śmietaną, startym żółtym serem, keczupem itp.
przygotowanie ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak...
Robiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak dobre jak te. Polecam
Musz zrobi jadam takie na Wgrzech bdzie...
Muszę zrobić , jadłam takie na Węgrzech, będzie powtórka z wakacji !
RewelacjaDzi robi po raz drugi Domownikom...
Rewelacja!!!!Dziś robię po raz drugi
Domownikom posmakowało i zapewne zagości na naszym stole już na stałe
Polecam!!!!Ciasto lepkie,ale żeby dobrze się robiło placuszki polecam lekko posmarować dłonie olejem!!!
Dziś zrobiłam na obiadek-
Dziś zrobiłam na obiadek- miłe wspomnienie z wakacji wyszły super.Bardzo dziękuję za przepis polecam wszystkim.
Od dawana już się
Od dawana już się przymierzałam zrobić langosze ,dziś robiłam tylko ciasto bardzo klejące w ogóle nie dało się uformować placków
w smaku wyszły ok ale moje kształtem w ogóle nie przypominały oryginalnych węgierskich,czy coś zrobiłam źle?
Wypróbowałam.Wyszły naprawdę
Wypróbowałam.Wyszły naprawdę smaczne.Podobne jadłam w węgierskiej restauracji i te "domowe" niczym się nie różnią.
Z przepisem sie spotkalam,
Z przepisem sie spotkalam, sama jednak nie robilam i nie pròbowalam placuszkòw... Wypròbuje, jak tylko przejdzie ten okropny upal

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
