3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kurczak na parze i sos na mleku kokosowym z papryką


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Kurczak na parze i sos na mleku kokosowym z papryką

  • 8 wyfietowanych kawałków ud z kurczaka
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 1 czerwona papryka słodka
  • 400 g mleko kokosowe, (1 puszka)
  • 2 łyżeczki koncentratu drobiowo warzywny wykonanyna TM5
  • 2 szczypty chili lub papryczki ostrej
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    sos
  1. Cebule pokrój na ćwiartki włóż do Closed lid włącz 4 sek/5obr . zgarnij kopystką ze scianek cebule wlej oliwe załóż pokrywę i miarkę , włacz 5 min/temp100/obr2 .

    dodaj pokrojoną czerwoną paprykę oraz koncentrat drobiowo-warzywny wykonany w TM - dalej próż 3 min/temp100/obr 2.

    Następnie wlej mleko kokosowe .
  2. Załóż koszyczek,

    włóż do niego czesci kurczaka .

    Przykryj pokrywą i miarke.

    włacz na 15min/varoma/obr2
  3. potem zmiksuj sos obr8/10sek.



    GOTOWE.
  4. Kurczaka włóż do sosu podawaj z ryżem lub kluskami na parze (kluski na parze mozna przygotowac w/g przepisu podanego na cook-key)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz