3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto na pierogi Magdy Gessler


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto na pierogi Magdy Gessler

  • 500 gramy mąka pszenna
  • 125 woda, przegotowana ostudzona woda
  • sól, wg uznania
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać mąkę, dodawać wodę, wyrobić 2 min/Dough mode.
    2. Ciasto wyjąć z naczynia miksującego i uformować kulę. Przygotowane ciasto podziel na cztery części i rozwałkuj na placek o grubości kilku milimetrów. Rozwałkowane ciasto powinno mieć stosunkowo jednorodną grubość na całej swojej powierzchni.
    3.Przy użyciu szklanki lub noża powycinaj wybrane przez siebie kształty – okręgi, kwadraty lub trójkąty – na które będziesz nakładać farsz.
    4.Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia piergów na powierzchnię wody gotować jeszcze ok. 3-4 min.
    5.Podawać na ciepło.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

pierogi


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy