Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto na pierogi Magdy Gessler
- 500 gramy mąka pszenna
- 125 woda, przegotowana ostudzona woda
- sól, wg uznania
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wsypać mąkę, dodawać wodę, wyrobić 2 min/
.
2. Ciasto wyjąć z naczynia miksującego i uformować kulę. Przygotowane ciasto podziel na cztery części i rozwałkuj na placek o grubości kilku milimetrów. Rozwałkowane ciasto powinno mieć stosunkowo jednorodną grubość na całej swojej powierzchni.
3.Przy użyciu szklanki lub noża powycinaj wybrane przez siebie kształty – okręgi, kwadraty lub trójkąty – na które będziesz nakładać farsz.
4.Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia piergów na powierzchnię wody gotować jeszcze ok. 3-4 min.
5.Podawać na ciepło.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
pierogi
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzza mało wody w przepisie, wg mnie conajmniej 250...
za mało wody w przepisie, wg mnie conajmniej 250 ml potrzeba