Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Białkowy omlet
- 3 porcji jajka, 100 g
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
- 10 gramów mąka kukurydziana
- 10 gramów oliwa z oliwek
- 2 plastry szynki, 25 g
- 20 gramów ketchup
- 50 gramów ser mozzarella, Light
- 50 gramów pomidory kiściowe, Koktajlowe
-
6
30min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.Założyć motylek. Białka wlać do suchego
naczynia miksującego i ubić na sztywną pianę
wraz ze szczyptą soli 4min./obr.3,5 - 2.Do ubitych białek dodać przesianą mąkę oraz zioła prowansalskie. Delikatnie wymieszać 1min/obr.3,5
- 3.Gotową masę białkową wyłożyć na blachę
z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem
do pieczenia, który uprzednio wysmarować oli-
wą. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20min., lub usmażyć omlet białkowy na patelni natłuszczonej olejem. - Gotowy omlet wysmarować ketchupem i ułożyć
szynkę oraz ser. Podgrzać kilka min.
w mikrofalówce, aby ser się rozpuścił (lub
pominąć tę czynność). Na koniec posypać szczypiorkiem i ułożyć pomidorki koktajlowe.
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Alex - kwadratowa forma do zapiekania
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz