thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Białkowy omlet

  • 3 porcji jajka, 100 g
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1/2 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
  • 10 gramów mąka kukurydziana
  • 10 gramów oliwa z oliwek
  • 2 plastry szynki, 25 g
  • 20 gramów ketchup
  • 50 gramów ser mozzarella, Light
  • 50 gramów pomidory kiściowe, Koktajlowe

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Alex - kwadratowa forma do zapiekania
    Alex - kwadratowa forma do zapiekania
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. 1.Założyć motylek. Białka wlać do suchego
    naczynia miksującego i ubić na sztywną pianę
    wraz ze szczyptą soli 4min./obr.3,5
  2. 2.Do ubitych białek dodać przesianą mąkę oraz zioła prowansalskie. Delikatnie wymieszać 1min/obr.3,5
  3. 3.Gotową masę białkową wyłożyć na blachę
    z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem
    do pieczenia, który uprzednio wysmarować oli-
    wą. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20min., lub usmażyć omlet białkowy na patelni natłuszczonej olejem.
  4. Gotowy omlet wysmarować ketchupem i ułożyć
    szynkę oraz ser. Podgrzać kilka min.
    w mikrofalówce, aby ser się rozpuścił (lub
    pominąć tę czynność). Na koniec posypać szczypiorkiem i ułożyć pomidorki koktajlowe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Białkowy omlet

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?