Przejdź do treści

Forum Pytania techniczne

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:
Iwonapel wrote:

Witam serdecznie.

Mam dosyc powazny problem. Kupilam niedawno TM5, okazalo sie ze osoby ktore maja rozrusznik serca nie moga uzywac TM5. Czy proble tkwi tylko nosniku przepisow? Czy moge bezpiecznie uzywac TM5? Czy lepszym rozwiazanie dla mnie byloby uzywanie TM31? 

Prosze o odpowiedz. Dziekuje.

Iwona,

cytując instrukcję obsługi: Nośnik przepisów na Thermomix® TM5 oraz miejsce na urządzeniu, służące do podłączania nośnika, zawierają magnes. Osoby posiadające wszczepiony rozrusznik serca lub implantowanym kardiowerterem powinny zachować bezpieczny dystans.

anetawilczewska wrote:

Też tak miałam przy gotowaniu soku z porzeczki. Wysłałam maszynę do serwisu i wróciła już niby naprawiona po wymianie 'rączek'

Aneta,

błąd C161 wynika z nieprawidłowo działającego mechanizmu blokującego, jego wymiana sprawia, że błąd nie wystepuje ponownie.

Aneta,

błąd C161 wynika z nieprawidłowo działającego mechanizmu blokującego, jego wymiana sprawia, że błąd nie wystepuje ponownie.

Jego wymiana czyli co tak naprawdę zostało zrobione w moim sprzęcie?

Oczywiście że wiemy o co chodzi. Faktura jest wystawiana każdemu klientowi, a różnica w gwarancji polega na tym, że jeśli ta faktura jest wystawiona na firmę i pozwala na odliczenie VATu a także obniżenie podatku dochodowego, to gwarancja jest 12-sto miesięczna.W pozostałych sytuacjach każda faktura wystawiona na finalnego użytkownika (poza działalnością gospodarczą) daje prawo do 24-sto cztero miesięcznej gwarancji. Kupując na fakturę na firmę od przedstawiciela wiedziałeś o tych zasadach. Taką sytuację uważam za niesłuszną, ale ustalone z góry i znane nam zasady trzeba respektować.

Pozdrawiam