Przejdź do treści

Forum NOWA WERSJA Przepisowni

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Zapomniałam, chyba nie będziemy musiały sprawdzać i poprawiać tego co inni zepsuli - przecież Wszystkie się napracowałyśmy , a w niektórych przepisach gdzie do każdego kroku przygotowania było zdjęcie teraz są jakieś zdjęcia nie zwiąązane z przepisem

Ratujcie Nasze prace

Mixi, ja dzisiaj w swoim profilu , w przepisach dodalam nową kolekcję : ALERGIE.  Pokopiowałam tam różne przepisy i efekt jest taki, że kolekcja zniknęła.Wobec tego chciałam jeszcze raz dodać tę kolekcję i miałam informację pisaną, że taka kolekcja już jest. To gdzie ona jest? Nie widzę. tmrc_emoticons.aw

Acha, literka  "ą" już się u mnie da napisać. Hurra!

Moniko, sprawdziłam i w:

http://www.przepisownia.pl/przepisy/koktajl-porzeczkowy-raj/460862

jest zdjęcie Grenadiny

Sprawdziłam strony ze zdjęciami, wydaje mi się, że to też zostało naprawione http://www.przepisownia.pl/content/nasze-fotografie

i http://www.przepisownia.pl/content/dekoracje-inspiracje-o-0

Tak Mixi teraz jest, bo edytowałam i wstawiłam jeszcze raz to zdjęcie. Ktoś z zewnątrz jak by przypadkiem znalazł ten przepis to trochę byłby zdziwiony - dlatego jeżeli zauważam coś w swoich przepisach lub komentarzach to staram się przywrócić to do stanu faktycznego

Pozdrawiam

MIXI,  nie wiem dlaczego wciąż nie widzę w swoim profilu wszystkich utworzonych przeze mnie kategorii przepisów. Rozumiem , że jest ograniczenie na jednej stronie, ale chyba powinna być jakas możliwość wglądu do wszystkich. Taką możliwość mam natomiast w przypadku dodawania jakiegoś przepisu do swojej kolekcji. Wówczas pokazują mi sie wszystkie utworzone rodzaje kategorii. Dam przykład: utworzyłam sobie kategorię "CUKIERKI" i w profilu jej nie widzę, czyli nie mogę nic szukać w tym obszarze. Jak chcę dodać do tej kategorii jakiś przepis to wyświetlają mi się wszystkie moje kategorie, łącznie z tą niewidoczną. "CUKIERKI"   

Gabi już zgłaszam tą sprawę.

O.k. Dzięki Mixi. tmrc_emoticons.love

Gabi, limit widocznych kolekcji to 20, szukamy rozwiązania dotyczącego informacji o tych ograniczeniach. Oczywiście w planach jest zmiana takiego stanu kolekcji i ograniczeń z tym związanych.

Pozdrawiam

Dziękuję Mixi, myślę, że za chwilę taka sytuację będą miały inne użytkowniczki.  tmrc_emoticons.love

MIxi - już kilka razy pytałam, czy jest sposób na filtrowanie nowych wpisów - tak jak to było w starej przepisowni. Jeżeli nie ma to czy ktoś pracuje nad tym, czy też jest to już wersja ostateczna.

Można filtrować po ostatnio dodanych, wątku itp. Jest to dostępne w widoku tematu, w górnej części.

Mixi - a czy mogłabyś wkleić widok ekranu i pokazać gdzie wcisnąć to "ostatnio dodane"? Nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję

Alu wydaje mi się,że Mixi chodzi o to :  

213 odpowiedzi | Nowe: 2 | Ostatnie wpisy       Jak wchodzisz w dany wątek to pokazuje się taki komunikat jak wyżej,wskazuje on ile masz nie przeczytanych wpisów.

Alu,

Chodziło mi o ten widok, w górnej części można sortować po wybranej kategorii:

Mixi i ja mam prosbe... Wszystkie linki podane przeze mnie, pozostaja nieaktywne. Co mam zrobic???  Z gòry dziekuje tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Kochana Mixi, ja rownież mam ten sam problem co Veronika tmrc_emoticons.crazy  Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love

Dziękuję MIXI

Może spróbuj zgłosić brak funkcji sortowania takiej, jaka była w "starej" przepisowni - tam wybierało się: pokaż wpisy z okresu i wszystkie wpisy były np z wybranego dnia. Mnie osobiście męczy obecna przepisownia.

Mixi, please.... tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Linki nie sa aktywne, co zle robie? Przedtem dzialaly tmrc_emoticons.aw  No i na poczatku, jak tylko zostala zmieniona Przepisownia na nowa, mozna bylo wstawiac zdjecia przy kazdym kroku czynnosci.... teraz "aparat fot. " wcielo i zostal sie tylko world.... Dlaczego???? Jak bedziemy wstawiac te zdjecia? Tak doklejac w komentarzu? Zròb cos, kochanie z tym tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Wiele rzeczy juz sie naprawilo, ale nie wszystko jeszcze dziala jak nalezy. Pomòz tmrc_emoticons.bigsmile

Tak jest jak pisze Veronika. Nie można wstawiać zdjęć poszczególnych etapów  opisywanego przepisu. Myślałam, że tylko ja tego nie potrafię tmrc_emoticons.aw

Z tymi zdjęciami Dziewczyny to macie racje ,bardzo nie poręczna sytuacja. Ja ostatnio zdjęcia dodałam w etapie gdzie można pisać "Wskazówki", bo tylko w tym miejscu przy wpisywaniu przepisu jest taka możliwość 

Czy chodzi Ci o to wyszukiwanie:

http://www.przepisownia.pl/search/tmrc_solr_forum

veronicab71 proszę napisz, o które linki Ci chodzi.

Dzieki Mixi  tmrc_emoticons.lol nawet nie wiedzialam ze tak mozna. Teraz szybciej zobacze aktywnosc na forum tmrc_emoticons.lol

A co do zdjec przy przepisach to faktycznie jest problem, ja wstawialam ostatnio w komentarzu tmrc_emoticons.smile bo nie wiem jak mozna inaczej ale chyba tak jak pisza dziewczyny nie da rady tmrc_emoticons.smile

Mixi wrote:

Czy chodzi Ci o to wyszukiwanie:

http://www.przepisownia.pl/search/tmrc_solr_forum

Mixi - dokładnie o to  Cały czas o to pytam - JESTEŚ WIELKA

Dziękuję

Super cieszę się.

Taki rodzaj wyszukiwania można znaleźć rozwijając listę w oknie wyszukiwarki na głównej stronie:

lub w górnej nawigacji rozwijając opcję SZUKAJ

Mixi a ja mam pytanie troszku z innej beczki. Mam konto na facebooku i zastanawia mnie jedna sprawa - dlaczego na stronie thermomix nie sa zamieszczane, polecane przepisy uzytkownikow przepisowni, od dawna obserwuje ze polecaja tylko przepisy zamieszczane na blogach. Moim zdaniem to przepisy z przepisowni powinny czesciej goscic na oficjalnej stronie thermomixa aby zachecic do odwiedzania, probowania naszych przepisow. Moze zglos propozycje tmrc_emoticons.lol

Blogerzy najczęściej udostępniają swoje przepisy, użytkownicy Przepisowni tylko czasami.

Zgodze sie ze blogerzy udostepniaja czesciej tmrc_emoticons.smile ale to nie zmienia faktu ze nawet udostepnione przepisy z przepisowni nie sa polecane przez thermomix ??? a szkoda. Ale moze cos sie zmieni w tym temacie i nasza przepisownia bedzie bardziej promowana tmrc_emoticons.lol a przepisy polecane tmrc_emoticons.lol dziekuje Mixi  tmrc_emoticons.smile

Mixi, i ja dziekuje, choc nie o to chodzi jeszcze. O to bardzo prosila Ala na poczatku. Ja zas prosze o cos innego. Jak tylko zmienila sie Przepisownia, byly klopoty z wpisami, zdjeciami... itd. Dzialaly zas przepisy, tzn. wstawianie przepisu. Opisujac kolejne kroki przygotowania, mozna byl od razu wstawic zdjecie danej czynnosci, podam Ci przyklad

1.

Do wlozyc skòrke z cytryny: 20sek / Turbo. Przelozyc skòrke do miseczki, zalac sokiem z cytryny, zostawic na 20min. Do wlozyc zòltka i cukier: 30sek / obr 5, dodac sok z cytryny, przefiltrowany przez sitko : 5min / 90° / obr 4. Wyjac do innego naczynia goracy krem, dodac margaryne badz maslo w kawalkach, wymieszac do calkowitego rozpuszczenia tluszczu. Przykryc przezroczysta folia, szczelnie, wstawic do lodòwki. Po przestygnieciu dodac mascarpone, wymieszac. Ubic smietane, dodac troche wiecej, niz polowe do masy, wymieszac delikatnie.

2.

Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

3.

Byl na gòrze symbol aparatu fot. i opis mozna bylo wzbogacic zdjeciem. Teraz zas, inne klopoty zostaly rozwiazane, ale za to przy opisywaniu kolejnych czynnosci, nie mozna dodac zdjecia, bo nie ma symbolu aparatu

PrzygotowanieCiasto

Do wlozyc mleko, 10g cukru, drozdze, maslo: 2min / 50° / obr 2. Dodac ricotte, reszte cukru, make, sòl: 2min / . Ciasto wyjac, zostawic do wyrosniecia, formowac warkoczyki z dwòch "sznureczkòw". Zostawic do ponownego wyrosniecia, posmarowac rozpuszczonym maslem, posypac cukiereczkami, piec w goracym piekarniku: 180° / ok. 20min. 

A zdjecia dokladamy w komentarzach, bo inaczej nie wiemy, jak je wstawic

Zgłoszony przez veronicab71 na 18. Sierpień 2013 - 22:10.

" Przyjazn jest jak dajace cien drzewo, pod ktòrym szukam wytchnienia "

Tak to wyglada mniej wiecej.....   Dlaczego nie ma symbolu aparatu ? Z gòry dziekuje Mixi za pomoc tmrc_emoticons.smile  Mam nadzieje, ze da sie rozwiazac i ten problem tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmileedytujodpowiedz

Mixi wrote:

Blogerzy najczęściej udostępniają swoje przepisy, użytkownicy Przepisowni tylko czasami.

[/quote

Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja nie wiem jak się udostępnia przepisy . tmrc_emoticons.aw

veronicab71 ta funkcja działa ponownie, przez jakiś czas była nieaktywna.

gabi49 udostępnienie przepisu na Facebooku: Kopiujesz link przepisu (okno z adresem strony) i zamieszczasz/wklejasz go na stronie/fanpage'u Facebooka Thermomix Polska.

tmrc_emoticons.love Wstawiłam przepis na konkurs,ale mam problemy z wstawieniem zdjęcia i nie wiem co zrobić?????? tmrc_emoticons.crazy Podaję link

http://www.przepisownia.pl/przepisy/legumina-z-kaszy-jaglanej-na-drugie-%C5%9Bniadanie/461991

Ktory oczywiście jest nieaktywny tmrc_emoticons.crazy

Pozdrawiam serdeacznie i życzę miłego dnia tmrc_emoticons.love

Dziękuję Mixi. Takie to proste, ale trzeba wiedzieć. tmrc_emoticons.wink

Grażyna Kamińska po wklejeniu linku trzeba dodać spację i link się uaktywnia.

tmrc_emoticons.love Mixi, dodaję spację i nadal link jest nieaktywny tmrc_emoticons.crazy Pozdrawiam tmrc_emoticons.love

Dziewczyny, a powiedzcie mi o co chodzi z przepisami nieprzetestowanymi? Bo wlasnie zauwazylam, ze cos takiego sie pojawilo w nowej wersji tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.lolPrzepisy które my wstawiamy nie są przetestowane przez znawców z firmy i jako taki nie może być firmowany przez nich ,czyli nie testowany. tmrc_emoticons.lol

Haniu dziękuję za przekazanie wyczerpującej odpowiedzi tmrc_emoticons.smile

Bardzo proszę

Mixi, jak poprawic coś w opublikowanym już dawniej (w starej wersji przepisowni) przepisie? Nie umiem tego zrobić, a chciałam dodać jeszcze kilka wskazówek. tmrc_emoticons.puzzled

Wystarczy otworzyć wybrany przepis i kilka razy kliknąć na wybrany obszar przepisu. Strona przepisu powinna się zmienić na stronę do edycji.

Będę jeszcze próbować, ale ostaatnio to mi się nie udawało. Dzięki Mixi. tmrc_emoticons.bigsmile

Zauważyłam, że jak komentuję przepis i daję gwiazdki to u innych przy komentarzu widać, ze te gwiazdki dali, bo się odznacza na żółto, a u mnie zostają szare gwiazdki -ostatnio przy Gabrysia bajaderkach - Mixi pomocy.

A u mnie nadal problem z linkami.

tmrc_emoticons.love dziękuję za radę. Udało mi się uzupełnić  przepis wcześniej opublikowany.

Mixi, dziwne, ale chciałam wydrukowac przepis na "chleb Edzi" i drukują mi się takie dziwne znaki. Wklejam PL

X-NONE

X-NONE

/* Style Definitions */

table.MsoNormalTable

mso-style-name:Standardowy;

mso-tstyle-rowband-size:0;

mso-tstyle-colband-size:0;

mso-style-noshow:yes;

mso-style-priority:99;

mso-style-qformat:yes;

mso-style-parent:"";

mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;