Przejdź do treści

Forum NOWA WERSJA Przepisowni

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Na głównej stronie jest zachęta do wyrażania swoich opinii na temat nowej wersji Przepisowni ale nie znalazłam na forum takiego tematu, dlatego założyłam ten wątek. Zachęcam do wpisów a do Mixi mam pytanie, czy można tu jeszcze coś poprawić, ulepszyć? Czy musi już zostać to, co jest???

Prawie godzinę wpisywałam nowy przepis... I właściwie nie wiem gdzie jest, bo nie widzę go nigdzie??? Ani w nowo utworzonych, ani we własnych... Czy mój czas został zmarnowany???

Elu pewnie jest tylko wszystko sie musi zgrac i my musimy sie nauczyc od nowa co i gdzie tmrc_emoticons.lol wszystko wyjdzie ze tak powiem w praniu.  Bedziemy testowac tmrc_emoticons.lol

Marzenko, miałam nadzieję że to będzie inna jakość a to wyszedł "bubel", tylko w ładniejszym opakowaniu!!!!!

Cały czas wierzę, ufam, że komuś zależy na funkcjonalnośći!!! i że jeszcze wiele rzeczy się zmieni... że nie będzie tak, że musimy się do tego co jest przyzwyczaić... 

Poprzednio widziałam: ile przepisów jest moich, ilu mam znajomych i ilu jest aktualnie obecnych na Przepisowni; ile wpisałam wiadomości i ile jest nieprzeczytanych.... Teraz moja "kariera" jest mało czytelna, szkoda...

Kolejny raz dostaję szału, gdy chcę wpisać komentarz i po wprowadzeniu polskiej litery „ą” cały wpis mi znika!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedynym sposobem jest pisanie "na brudno" w pliku tekstowym i kopiowanie całego tekstu do "okienka" komentarza. Mixi, błafgam zadziałaj, żeby to zmienić.

Jestem na POLSKIEJ wersji Przepisowni a czuję się dziwnie, bo jest niegramatycznie, nie ma liczby pojedynczej składników, pokazują się niemieckie komendy... 

tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy  Szkoda, że te zdjęcia musza być tylko takie malutkie, bo wtedy byłoby czytelne, o co mi chodzi...

Widzę, że cały czas coś się zmienia  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Chyba te moje pierwsze złe wrażenia za szybko wypisałam...  tmrc_emoticons.puzzled  Póki co, zmieniło się moje zdjęcie profilowe, na czerwone serce na tle pasów  Nie zmieniałam go sama, dlatego dziękuję za takie dopasowanie  tmrc_emoticons.lol  A z bardzo bobrych, nowych rzeczy na przepisowni, polecam intrukcję obsługi Przepisowni:

http://przepisownia.pl/sites/all/themes/frontend/thermomix/movie/przepisownia_tutorial.html

TA FUNKCJA BARDZO MI SIĘ PODOBA  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  

Przepraszam,ale zaczęłam pisać komentarz i mnie samoczynnie wylogowało

Jeżeli ta wersja musi zostać to trzeba ją poprawić

PROSIMY O FUNKCJE " W GÓRE" żeby nie przwijać całej strony myszką !!! Pisałyśmy o tym kiedyś.

Elu widze Twoje serduszko a u Marzenki  (Magi) widzę pieska - czary jakieś czy co ?

Cóż, siedziałem 6 czerwca nad pyzami z mięsem, tyle czasu poświęciłem, siadam dziś uzupełnić przepis i co? nie mogę go znależć....robię wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....aż się żona spojrzała....Piszę od nowa zdecydowałem - no bo przecież obiecałem tylu osobom....Napisałem, męczyłem się w notatniku aby pisać używając literki "ą" która to zaznaczała cały tekst w okienku i kolejny znak zastępował zaznaczenie...

JEST!Opublikowałem!!!Szukam swojego dzieła, szukam, szukam, szukam, szukam, szukam......nie znalazłemWWWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRRżony na szczęście nie było, a dzieci bawiły się na podwórku...Jakiś Błąd Apache, a ja pacze i nie widzę o co biega....Myślę sobie to nie wina Przepisowni, pewnie Chrome coś dolega. 

Restart, patrzę, szukam.... nicNie możliwe musi coś być nie tak. Klikam moje projekty przepisów....WrrrrrrrrrrrNo tak, znalazłem tam 3 pyzy, ta stara pyza z 6 czerwca i 2 z dziś, ale nie kompletne!!!!!!!WWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRNie widzę sensu próbować poprawiać, dopóki ktoś mi nie da znać, że problem został naprawiony.

Pozdrawiam

Monia i Heniu wrote:

Cóż, siedziałem 6 czerwca nad pyzami z mięsem, tyle czasu poświęciłem, siadam dziś uzupełnić przepis i co? nie mogę go znależć....robię wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....aż się żona spojrzała....Piszę od nowa zdecydowałem - no bo przecież obiecałem tylu osobom....Napisałem, męczyłem się w notatniku aby pisać używając literki "ą" która to zaznaczała cały tekst w okienku i kolejny znak zastępował zaznaczenie...

JEST!Opublikowałem!!!Szukam swojego dzieła, szukam, szukam, szukam, szukam, szukam......nie znalazłemWWWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRRżony na szczęście nie było, a dzieci bawiły się na podwórku...Jakiś Błąd Apache, a ja pacze i nie widzę o co biega....Myślę sobie to nie wina Przepisowni, pewnie Chrome coś dolega. 

Restart, patrzę, szukam.... nicNie możliwe musi coś być nie tak. Klikam moje projekty przepisów....WrrrrrrrrrrrNo tak, znalazłem tam 3 pyzy, ta stara pyza z 6 czerwca i 2 z dziś, ale nie kompletne!!!!!!!WWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRNie widzę sensu próbować poprawiać, dopóki ktoś mi nie da znać, że problem został naprawiony.

Pozdrawiam

Współczuję... widzę, że nie tylko ja mam problem z literką „ą”  i z wstawianiem przepisu... tmrc_emoticons.aw   tmrc_emoticons.crazy    Trudno, ja też się poddaję na dziś, bo niestety moja cierpliwość ma swoje granice.   tmrc_emoticons.sad    tmrc_emoticons.sad   Nie chcę się stresować tym na co nie mam żadnego wpływu... Przykro mi ale z kilkoma nowymi przepisami wstrzymam się do czasu, aż dostanę wiadomość, że poświęcony czas nie pójdzie na marne...   tmrc_emoticons.puzzled   tmrc_emoticons.puzzled   

monika6500 wrote:

Jeżeli ta wersja musi zostać to trzeba ją poprawić

PROSIMY O FUNKCJE " W GÓRE" żeby nie przwijać całej strony myszką !!! Pisałyśmy o tym kiedyś.

Moniko, pisałyśmy, pisałyśmy... i o tym i o innych funkcjach... nic z tego...   tmrc_emoticons.puzzled    tmrc_emoticons.crazy   Mam wrażenie, że tej wersji nie pisali Polacy   tmrc_emoticons.puzzled  ona jest identyczna jak ta na str. niemieckiej i tylko przetłumaczona...   tmrc_emoticons.crazy    Skoro u nich nie ma kategorii „przetwory” to u nas też nie może być...   tmrc_emoticons.aw  U nich nie ma funkcji DO GÓRY, to my też musimy się bez niej obyć...  tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy   

Ale nadzieję możemy mieć...

Elu masz rację  Mam przygotowane kilka przepisów na soki warzywne z ksiażki TM i też się wstrzymam ,bo co to ma znaczyć że wpisuje przepis  z książki TM i okazuje się , że pisze ten przepis nie został przetestowany przez TMChodzi konkretnie o klops

Teraz dokladniej przejrzalam Przepisownie, macie racje dziewczyny. Wcielo gdzies zdjecia, nie widac nr przepisòw, znajomych... Wyskoczylo stare zdjecie Magi.... Powoli zaczyna sie poprawiac, widocznie potrzeba czasu.  Trzeba poczekac. tmrc_emoticons.smile

Stara Przepisownia wygladala, jak wloska, to tak na marginesie.

Dziewczyny dopiero mam chwilkę aby zajrzeć tmrc_emoticons.smile nie zdążyłam jeszcze przetestować nowej wersji przepisowni ale wierzę, że wszystko sie poukłada i bedziemy się cieszyć jej nową odsłoną tmrc_emoticons.smile chociaż jak to się mówi pożyjemy - zobaczymy tmrc_emoticons.smile poprzeglądam sobie w wolnej chwili tmrc_emoticons.smile

Ja póki co nie mogę się połapać, w starej wersji można było zaznaczyć, żeby pokazało wpisy z danego dnia - teraz nie widzę takiej funkcji.

Ale mam nadzieję, że z czasem ją "rozgryzę" tmrc_emoticons.bigsmile

Czy ja dobrze widzę, że nie mozna otworzyć wszystkich wpisów w co słychać - tylko powtarzają sie w kółko te same ostatnio dodane komentarze ??? Jeżeli tak to wielka lipa - poprzednio jak nawet mnie nie było 2-3 dni to mogłam wejść i zobaczyć kto gdzie wchodził i jaki komentarz zostawił i to było duże ułatwienie - a teraz co mam wchodzic w każdy watek osobno i przeglądać !!!!!!! No chyba że u mnie tylko szwankuje... i ja gdzieś zniknęłam - jest mój psiulek i to wstawiałam to zdjęcie bardzo dawno....

Na razie nie mogę rozeznać się w tej nowej wersji przepisowni tmrc_emoticons.aw  nie podoba mi się że nie widać ostatnich komentarzy tmrc_emoticons.puzzled  trzeba będzie się przyzwyczaić tmrc_emoticons.bigsmile

tmrc_emoticons.lolNawet zdjęć do przepisu nie chce wstawiać .Jak na razie to do kitu z tą stroną

ja nie mogę zdjęć na formum wrzucić i nie widzę zdjeć innych osób tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw

Kochani użytkownicy,

Proszę o odrobinę cierpliwości - mamy małe problemy techniczne.

Kiedy wystartowała poprzednia wersja użytkownicy byli zagubieni i zaskoczeni zmianami, które nie dla każdego były na zmianami na dobre.

Ja na bieżąco reaguję na pojawiające się błędy.

Pozdrawiam

Ja mam w profilu najstarsze zdjęcie, które dawno zmieniłam. Zdjęcia zmieniałam kilka razy, a ostatniego nie widać. tmrc_emoticons.sad

Już zgłosiłam błąd.

Mixi - a czy w obecnej wersji też jest możliwość filtrowania wpisów z jakiegoś okresu? Obecnie wogóle nie mogę się połapać czy są nowe posty.

Mixi  , program nie przyjmuje polskiej literki 

"a" z ogonkiem i kasuje cały napisany tekst. Pisałam komentarz 6 razy i zrezygnowałam w końcu, bo sie zapominam.  :O Teraz sa dwa moje zdjęcia: w komentarzach najnowsze, a w profilu - najstarsze. tmrc_emoticons.crazy

Gabrysiu, Mixi o tym wie i już kilka razy zgłaszała ten problem... Póki tego nie zmienia trzeba albo bardzo uważać, chociaż to trudne, bo każdy się przyzwyczaja do szybkiego pisania na klawiaturze tmrc_emoticons.smile   Jedynym bezstresowym sposobem, jest pisanie "na brudno" w pliku tekstowym i kopiowanie całego tekstu do "okienka" komentarza. Miejmy nadzieję, że ktoś odpowiedzialny posłucha Mixi.   tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

,Elu, dobry jest Twój pomysł, ale nie oto chodzi. Jak pisze tutaj, to wiem co pisać. Ja poczekam. Trudno. tmrc_emoticons.winkPróbowałam zamniescic przepis, ale nie udało mi się. Nie wiem jak  wpisywac składniki choc "szłam" krok po kroku. tmrc_emoticons.wink Zrezygnowałam.

Ja na razie też sobie "odpuszczam", bo szkoda mi czasu na sprawdzanie wszystkich wątków. Poczekam. tmrc_emoticons.aw

Ja z przepisami z kolei nie mam klopotòw, bo na wloskiej Przepisowni jest identyczny sposòw. Na poczatku mialam problemy, pòzniej zmienilam sobie server na inny, nowoczesniejszy i problemy sie skonczyly. Gabrysiu, wyskakuje Ci najpierw wielka zielona 1. Wpisujesz tytul przepisu, potem przyciskasz "dalej". Przechodzisz do pkt. 2 - konkursy. Ten opuszczasz, jesli nie ma zadnego konkursu. Wciskasz "dalej", pojawia sie 3 - zdjecie. 4 - skladniki; najpierw ilosc, potem "dodaj grupe skladnikòw". 5 - opis; 6 - czas przygotowania, itd; na koncu klikasz w "opublikuj". Gotowe. Jesli nie pojawi Ci sie na poczatku wielka zielona 1, jak zdarzylo sie mnie i innym osobom, bedziesz musiala sobie sciagnac nowoczesniejszy program, i po sprawie tmrc_emoticons.smile  Mnie dzialalo wszystko na starej wloskiej Przepisowni. Pòzniej, jak zmienili, nie dzialalo nic. Sciagnelam sobie FIREFOX. Dziala swietnie, szybko i jestem zadowolona. Daj znac jesli masz jeszcze jakies watpliwosci. Buzka tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

A ja dalej widze swoje stare zdjecie...chyba musze sobie sama je zmienic bo nowych nigdzie nie ma... no chyba ze jeszcze cos sie naprawi...

Mixi - zapoznałam się z instrukcją i o ile dobrze rozumiem nie ma teraz możliwości (jak było w poprzeniej wersji) wyszukiwania wpisów wg dat. Może jest jakiś inny sposób - bo chciała bym widzieć np wpisy z danego dnia.

Dziękuję tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.aw Jeżeli mam ocenić nową wersję przepisowni, to ocena wypada blado.

Poza zupełnie nową pierwszą stroną, właściwie zmiany są kosmetyczne i nie uwzględniają naszych wniosków. Po co więc bylo o nie pytać?

tmrc_emoticons.love Mam ten sam problem tmrc_emoticons.crazy  Nic nie mogę znaleść, dlatego dokonałam kilka wpisów do tematów, które mi się "nawineły". Uzbrajam się w cierpliwość i przeczekam na wdrażanie Nowej Przepisowni,bo wierzę, że będzie dobrze tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie tmrc_emoticons.love

Grażynko, jak tam  udał się wypoczynek? Pogoda dopisywała. Masz jakieś zdjęcia? Widzę , że dałas nowe do profilu. tmrc_emoticons.love Piekna z Ciebie kobietka. tmrc_emoticons.bigsmile

tmrc_emoticons.love Gabrysiu dziękuję za miłe słowa tmrc_emoticons.love   Zdjęć z wakacji nie mam,bo nie mam aparatu,muszę koniecznie kupić tmrc_emoticons.smile Zdjęcia robię komórką tmrc_emoticons.smile  Wyjazd do Dziwnowa  udał się,jesteśmy z mężem zadowoleni, pogoda nam dopisała, dużo spacerowaliśmy brzegiem morza i promenadą,było super,aż żal było wracać do domu tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Pełny luz tmrc_emoticons.love

Nie mogę sie połapać w zmianach na przepisowni i nie wiem dlaczego czasami zostaję wylogowana :O tmrc_emoticons.crazy

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu tmrc_emoticons.love

Kochane ja nie moge wstawiać zdjęć przez ikonke przy komentarzu

Kochane, nie zapominajcie , że dzisiaj jest sobota - informatycy od programu maja wolne. tmrc_emoticons.wink Musimy poczekać do poniedziałku. tmrc_emoticons.aw

monika6500 czy masz na myśli wstawianie zdjęć na forum? Testowałam tą opcję i działa.

tmrc_emoticons.love Mixi mam pytanie,odnośnie komentarzy moich znajomych. W starej Przepisowni były po lewej stronie ekranu,pod przepisem dnia,a teraz nie mogę znależć tmrc_emoticons.aw Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love

Monisiu, wstawiłam zdjęcie właśnie teraz. To namalowany przeze mnie bażant w trawie. U mnie takle spaceruja rano po ogrodzie. szczególnie wiosna. tmrc_emoticons.wink

Mixi.  co z ta literka "a" z ogonkiem? Nadal nie wchodzi. tmrc_emoticons.aw

Mixi  chodzi mi o zdjęcia na forum i do przepisu też nie mogę wstawić

Gabrysiu mnie ąąąąąąąąąąą  wchodzi , zaraz spróbuje ze zdjęciem  

Niestety zdjęcia nie chcą wejść