Przejdź do treści

Forum NOWA WERSJA Przepisowni

Na głównej stronie jest zachęta do wyrażania swoich opinii na temat nowej wersji Przepisowni ale nie znalazłam na forum takiego tematu, dlatego założyłam ten wątek. Zachęcam do wpisów a do Mixi mam pytanie, czy można tu jeszcze coś poprawić, ulepszyć? Czy musi już zostać to, co jest???

Prawie godzinę wpisywałam nowy przepis... I właściwie nie wiem gdzie jest, bo nie widzę go nigdzie??? Ani w nowo utworzonych, ani we własnych... Czy mój czas został zmarnowany???

Elu pewnie jest tylko wszystko sie musi zgrac i my musimy sie nauczyc od nowa co i gdzie tmrc_emoticons.lol wszystko wyjdzie ze tak powiem w praniu.  Bedziemy testowac tmrc_emoticons.lol

Marzenko, miałam nadzieję że to będzie inna jakość a to wyszedł "bubel", tylko w ładniejszym opakowaniu!!!!!

Cały czas wierzę, ufam, że komuś zależy na funkcjonalnośći!!! i że jeszcze wiele rzeczy się zmieni... że nie będzie tak, że musimy się do tego co jest przyzwyczaić... 

Poprzednio widziałam: ile przepisów jest moich, ilu mam znajomych i ilu jest aktualnie obecnych na Przepisowni; ile wpisałam wiadomości i ile jest nieprzeczytanych.... Teraz moja "kariera" jest mało czytelna, szkoda...

Kolejny raz dostaję szału, gdy chcę wpisać komentarz i po wprowadzeniu polskiej litery „ą” cały wpis mi znika!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedynym sposobem jest pisanie "na brudno" w pliku tekstowym i kopiowanie całego tekstu do "okienka" komentarza. Mixi, błafgam zadziałaj, żeby to zmienić.

Jestem na POLSKIEJ wersji Przepisowni a czuję się dziwnie, bo jest niegramatycznie, nie ma liczby pojedynczej składników, pokazują się niemieckie komendy... 

tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy  Szkoda, że te zdjęcia musza być tylko takie malutkie, bo wtedy byłoby czytelne, o co mi chodzi...

Widzę, że cały czas coś się zmienia  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Chyba te moje pierwsze złe wrażenia za szybko wypisałam...  tmrc_emoticons.puzzled  Póki co, zmieniło się moje zdjęcie profilowe, na czerwone serce na tle pasów  Nie zmieniałam go sama, dlatego dziękuję za takie dopasowanie  tmrc_emoticons.lol  A z bardzo bobrych, nowych rzeczy na przepisowni, polecam intrukcję obsługi Przepisowni:

http://przepisownia.pl/sites/all/themes/frontend/thermomix/movie/przepisownia_tutorial.html

TA FUNKCJA BARDZO MI SIĘ PODOBA  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  

Przepraszam,ale zaczęłam pisać komentarz i mnie samoczynnie wylogowało

Jeżeli ta wersja musi zostać to trzeba ją poprawić

PROSIMY O FUNKCJE " W GÓRE" żeby nie przwijać całej strony myszką !!! Pisałyśmy o tym kiedyś.

Elu widze Twoje serduszko a u Marzenki  (Magi) widzę pieska - czary jakieś czy co ?

Cóż, siedziałem 6 czerwca nad pyzami z mięsem, tyle czasu poświęciłem, siadam dziś uzupełnić przepis i co? nie mogę go znależć....robię wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....aż się żona spojrzała....Piszę od nowa zdecydowałem - no bo przecież obiecałem tylu osobom....Napisałem, męczyłem się w notatniku aby pisać używając literki "ą" która to zaznaczała cały tekst w okienku i kolejny znak zastępował zaznaczenie...

JEST!Opublikowałem!!!Szukam swojego dzieła, szukam, szukam, szukam, szukam, szukam......nie znalazłemWWWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRRżony na szczęście nie było, a dzieci bawiły się na podwórku...Jakiś Błąd Apache, a ja pacze i nie widzę o co biega....Myślę sobie to nie wina Przepisowni, pewnie Chrome coś dolega. 

Restart, patrzę, szukam.... nicNie możliwe musi coś być nie tak. Klikam moje projekty przepisów....WrrrrrrrrrrrNo tak, znalazłem tam 3 pyzy, ta stara pyza z 6 czerwca i 2 z dziś, ale nie kompletne!!!!!!!WWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRNie widzę sensu próbować poprawiać, dopóki ktoś mi nie da znać, że problem został naprawiony.

Pozdrawiam

Monia i Heniu wrote:

Cóż, siedziałem 6 czerwca nad pyzami z mięsem, tyle czasu poświęciłem, siadam dziś uzupełnić przepis i co? nie mogę go znależć....robię wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....aż się żona spojrzała....Piszę od nowa zdecydowałem - no bo przecież obiecałem tylu osobom....Napisałem, męczyłem się w notatniku aby pisać używając literki "ą" która to zaznaczała cały tekst w okienku i kolejny znak zastępował zaznaczenie...

JEST!Opublikowałem!!!Szukam swojego dzieła, szukam, szukam, szukam, szukam, szukam......nie znalazłemWWWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRRżony na szczęście nie było, a dzieci bawiły się na podwórku...Jakiś Błąd Apache, a ja pacze i nie widzę o co biega....Myślę sobie to nie wina Przepisowni, pewnie Chrome coś dolega. 

Restart, patrzę, szukam.... nicNie możliwe musi coś być nie tak. Klikam moje projekty przepisów....WrrrrrrrrrrrNo tak, znalazłem tam 3 pyzy, ta stara pyza z 6 czerwca i 2 z dziś, ale nie kompletne!!!!!!!WWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRRNie widzę sensu próbować poprawiać, dopóki ktoś mi nie da znać, że problem został naprawiony.

Pozdrawiam

Współczuję... widzę, że nie tylko ja mam problem z literką „ą”  i z wstawianiem przepisu... tmrc_emoticons.aw   tmrc_emoticons.crazy    Trudno, ja też się poddaję na dziś, bo niestety moja cierpliwość ma swoje granice.   tmrc_emoticons.sad    tmrc_emoticons.sad   Nie chcę się stresować tym na co nie mam żadnego wpływu... Przykro mi ale z kilkoma nowymi przepisami wstrzymam się do czasu, aż dostanę wiadomość, że poświęcony czas nie pójdzie na marne...   tmrc_emoticons.puzzled   tmrc_emoticons.puzzled   

monika6500 wrote:

Jeżeli ta wersja musi zostać to trzeba ją poprawić

PROSIMY O FUNKCJE " W GÓRE" żeby nie przwijać całej strony myszką !!! Pisałyśmy o tym kiedyś.

Moniko, pisałyśmy, pisałyśmy... i o tym i o innych funkcjach... nic z tego...   tmrc_emoticons.puzzled    tmrc_emoticons.crazy   Mam wrażenie, że tej wersji nie pisali Polacy   tmrc_emoticons.puzzled  ona jest identyczna jak ta na str. niemieckiej i tylko przetłumaczona...   tmrc_emoticons.crazy    Skoro u nich nie ma kategorii „przetwory” to u nas też nie może być...   tmrc_emoticons.aw  U nich nie ma funkcji DO GÓRY, to my też musimy się bez niej obyć...  tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy   

Ale nadzieję możemy mieć...

Elu masz rację  Mam przygotowane kilka przepisów na soki warzywne z ksiażki TM i też się wstrzymam ,bo co to ma znaczyć że wpisuje przepis  z książki TM i okazuje się , że pisze ten przepis nie został przetestowany przez TMChodzi konkretnie o klops

Teraz dokladniej przejrzalam Przepisownie, macie racje dziewczyny. Wcielo gdzies zdjecia, nie widac nr przepisòw, znajomych... Wyskoczylo stare zdjecie Magi.... Powoli zaczyna sie poprawiac, widocznie potrzeba czasu.  Trzeba poczekac. tmrc_emoticons.smile

Stara Przepisownia wygladala, jak wloska, to tak na marginesie.

Dziewczyny dopiero mam chwilkę aby zajrzeć tmrc_emoticons.smile nie zdążyłam jeszcze przetestować nowej wersji przepisowni ale wierzę, że wszystko sie poukłada i bedziemy się cieszyć jej nową odsłoną tmrc_emoticons.smile chociaż jak to się mówi pożyjemy - zobaczymy tmrc_emoticons.smile poprzeglądam sobie w wolnej chwili tmrc_emoticons.smile

Ja póki co nie mogę się połapać, w starej wersji można było zaznaczyć, żeby pokazało wpisy z danego dnia - teraz nie widzę takiej funkcji.

Ale mam nadzieję, że z czasem ją "rozgryzę" tmrc_emoticons.bigsmile

Czy ja dobrze widzę, że nie mozna otworzyć wszystkich wpisów w co słychać - tylko powtarzają sie w kółko te same ostatnio dodane komentarze ??? Jeżeli tak to wielka lipa - poprzednio jak nawet mnie nie było 2-3 dni to mogłam wejść i zobaczyć kto gdzie wchodził i jaki komentarz zostawił i to było duże ułatwienie - a teraz co mam wchodzic w każdy watek osobno i przeglądać !!!!!!! No chyba że u mnie tylko szwankuje... i ja gdzieś zniknęłam - jest mój psiulek i to wstawiałam to zdjęcie bardzo dawno....

Na razie nie mogę rozeznać się w tej nowej wersji przepisowni tmrc_emoticons.aw  nie podoba mi się że nie widać ostatnich komentarzy tmrc_emoticons.puzzled  trzeba będzie się przyzwyczaić tmrc_emoticons.bigsmile

tmrc_emoticons.lolNawet zdjęć do przepisu nie chce wstawiać .Jak na razie to do kitu z tą stroną

ja nie mogę zdjęć na formum wrzucić i nie widzę zdjeć innych osób tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw

Kochani użytkownicy,

Proszę o odrobinę cierpliwości - mamy małe problemy techniczne.

Kiedy wystartowała poprzednia wersja użytkownicy byli zagubieni i zaskoczeni zmianami, które nie dla każdego były na zmianami na dobre.

Ja na bieżąco reaguję na pojawiające się błędy.

Pozdrawiam

Ja mam w profilu najstarsze zdjęcie, które dawno zmieniłam. Zdjęcia zmieniałam kilka razy, a ostatniego nie widać. tmrc_emoticons.sad

Już zgłosiłam błąd.

Mixi - a czy w obecnej wersji też jest możliwość filtrowania wpisów z jakiegoś okresu? Obecnie wogóle nie mogę się połapać czy są nowe posty.

Mixi  , program nie przyjmuje polskiej literki 

"a" z ogonkiem i kasuje cały napisany tekst. Pisałam komentarz 6 razy i zrezygnowałam w końcu, bo sie zapominam.  :O Teraz sa dwa moje zdjęcia: w komentarzach najnowsze, a w profilu - najstarsze. tmrc_emoticons.crazy

Gabrysiu, Mixi o tym wie i już kilka razy zgłaszała ten problem... Póki tego nie zmienia trzeba albo bardzo uważać, chociaż to trudne, bo każdy się przyzwyczaja do szybkiego pisania na klawiaturze tmrc_emoticons.smile   Jedynym bezstresowym sposobem, jest pisanie "na brudno" w pliku tekstowym i kopiowanie całego tekstu do "okienka" komentarza. Miejmy nadzieję, że ktoś odpowiedzialny posłucha Mixi.   tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

,Elu, dobry jest Twój pomysł, ale nie oto chodzi. Jak pisze tutaj, to wiem co pisać. Ja poczekam. Trudno. tmrc_emoticons.winkPróbowałam zamniescic przepis, ale nie udało mi się. Nie wiem jak  wpisywac składniki choc "szłam" krok po kroku. tmrc_emoticons.wink Zrezygnowałam.

Ja na razie też sobie "odpuszczam", bo szkoda mi czasu na sprawdzanie wszystkich wątków. Poczekam. tmrc_emoticons.aw

Ja z przepisami z kolei nie mam klopotòw, bo na wloskiej Przepisowni jest identyczny sposòw. Na poczatku mialam problemy, pòzniej zmienilam sobie server na inny, nowoczesniejszy i problemy sie skonczyly. Gabrysiu, wyskakuje Ci najpierw wielka zielona 1. Wpisujesz tytul przepisu, potem przyciskasz "dalej". Przechodzisz do pkt. 2 - konkursy. Ten opuszczasz, jesli nie ma zadnego konkursu. Wciskasz "dalej", pojawia sie 3 - zdjecie. 4 - skladniki; najpierw ilosc, potem "dodaj grupe skladnikòw". 5 - opis; 6 - czas przygotowania, itd; na koncu klikasz w "opublikuj". Gotowe. Jesli nie pojawi Ci sie na poczatku wielka zielona 1, jak zdarzylo sie mnie i innym osobom, bedziesz musiala sobie sciagnac nowoczesniejszy program, i po sprawie tmrc_emoticons.smile  Mnie dzialalo wszystko na starej wloskiej Przepisowni. Pòzniej, jak zmienili, nie dzialalo nic. Sciagnelam sobie FIREFOX. Dziala swietnie, szybko i jestem zadowolona. Daj znac jesli masz jeszcze jakies watpliwosci. Buzka tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

A ja dalej widze swoje stare zdjecie...chyba musze sobie sama je zmienic bo nowych nigdzie nie ma... no chyba ze jeszcze cos sie naprawi...

Mixi - zapoznałam się z instrukcją i o ile dobrze rozumiem nie ma teraz możliwości (jak było w poprzeniej wersji) wyszukiwania wpisów wg dat. Może jest jakiś inny sposób - bo chciała bym widzieć np wpisy z danego dnia.

Dziękuję tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.aw Jeżeli mam ocenić nową wersję przepisowni, to ocena wypada blado.

Poza zupełnie nową pierwszą stroną, właściwie zmiany są kosmetyczne i nie uwzględniają naszych wniosków. Po co więc bylo o nie pytać?

tmrc_emoticons.love Mam ten sam problem tmrc_emoticons.crazy  Nic nie mogę znaleść, dlatego dokonałam kilka wpisów do tematów, które mi się "nawineły". Uzbrajam się w cierpliwość i przeczekam na wdrażanie Nowej Przepisowni,bo wierzę, że będzie dobrze tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie tmrc_emoticons.love

Grażynko, jak tam  udał się wypoczynek? Pogoda dopisywała. Masz jakieś zdjęcia? Widzę , że dałas nowe do profilu. tmrc_emoticons.love Piekna z Ciebie kobietka. tmrc_emoticons.bigsmile

tmrc_emoticons.love Gabrysiu dziękuję za miłe słowa tmrc_emoticons.love   Zdjęć z wakacji nie mam,bo nie mam aparatu,muszę koniecznie kupić tmrc_emoticons.smile Zdjęcia robię komórką tmrc_emoticons.smile  Wyjazd do Dziwnowa  udał się,jesteśmy z mężem zadowoleni, pogoda nam dopisała, dużo spacerowaliśmy brzegiem morza i promenadą,było super,aż żal było wracać do domu tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Pełny luz tmrc_emoticons.love

Nie mogę sie połapać w zmianach na przepisowni i nie wiem dlaczego czasami zostaję wylogowana :O tmrc_emoticons.crazy

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu tmrc_emoticons.love

Kochane ja nie moge wstawiać zdjęć przez ikonke przy komentarzu

Kochane, nie zapominajcie , że dzisiaj jest sobota - informatycy od programu maja wolne. tmrc_emoticons.wink Musimy poczekać do poniedziałku. tmrc_emoticons.aw

monika6500 czy masz na myśli wstawianie zdjęć na forum? Testowałam tą opcję i działa.

tmrc_emoticons.love Mixi mam pytanie,odnośnie komentarzy moich znajomych. W starej Przepisowni były po lewej stronie ekranu,pod przepisem dnia,a teraz nie mogę znależć tmrc_emoticons.aw Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love

Monisiu, wstawiłam zdjęcie właśnie teraz. To namalowany przeze mnie bażant w trawie. U mnie takle spaceruja rano po ogrodzie. szczególnie wiosna. tmrc_emoticons.wink

Mixi.  co z ta literka "a" z ogonkiem? Nadal nie wchodzi. tmrc_emoticons.aw

Mixi  chodzi mi o zdjęcia na forum i do przepisu też nie mogę wstawić

Gabrysiu mnie ąąąąąąąąąąą  wchodzi , zaraz spróbuje ze zdjęciem  

Niestety zdjęcia nie chcą wejść