3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zielony dżem z pomarańczową nutą


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 1,5 kg cukinii - zielonej ze skórką
  • 250 g cukru
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • kilka kropel olejku pomarańczowego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukinię zmiksować czas 30 s obr. poz 10, następnie gotować czas 15 min temp 100 C, poz . 3,

    dodać cukier, gotować dalej czas15 min temp 100 C, poz . 3

    pod koniec dosypać galaretkę w proszku, kwasek i olejek pogotować ok 2 min temp 100 C, poz . 3

    Przełożyć gorący dżem do słoików i szybko zakręcić

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny kolor, smaczny i

    Zgłoszony przez Kewa na lipca 22, 2012 at 15:35.

    Świetny kolor, smaczny i nikt się nie domyślił z czego zrobiony! Big Smile Zrobiłam juz dwie porcje i to nie koniec, bo w ogródku cukinie jeszcze rosną tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze