3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Placki ziemniaczane bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 jajka kurze
  • 40 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 30 g cebuli białej
  • 800 g Ziemniaków obranych
  • 5 g soli morskiej
  • 200 g pieczarek
  • 50 g olej do smażenia placków
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Placki ziemniaczane
  1. 1. Obrać ziemniaki i cebulę i pokroić na kawałki. Umyć pieczarki.

    2. Wszystkie składniki włożyć do Blokada naczynia miksującego i ustawić 30 s. / obr. 5

    3. Masę przełożyć do miski, żeby lepiej się nabierało do smażenia.

    4. Rozgrzać patelnię i smażyć plaki na ciemnozłoty kolor.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Placki można podawać z cukrem, śmietaną lub sosem np. gulaszem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy