3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ketchup z cukini


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

Ketchup

  • 35 gramów octu
  • 200 gramów koncentratu pomidorowego
  • 800 gramów obranej cukini, pokrojonej w kawałki
  • 250 gramów obranej cebuli, przekrojonej na pół
  • 75 gramów cukru
  • 1 łyżki soli
  • 1 łyżeczek pieprzu mielonego
  • 1/4 łyżeczek pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczek czerwonej papryki słodkiej
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Cukinię i cebulę umieszczcamy w naczyniu miksującym dodajemy sól i rozdrabniamy 15 s/ obr.7.

    Zakładamy motylek i gotujemy 15min/ obr.2/ temp.100 stopni, ostatnie 5 min zwiększamy obroty na 3.

    Dodajemy cukier, ocet i gotujemy kjolejne 15min/ obr.3/ 100 stopni z założonym na pokrywie koszyczkiem.

    Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę, pieprz czarny i cayenne i gotujemy z 10 min/ obr. 3/ temp. Varoma z koszyczkiem na pokrywie.

    Gorący ketchup rozlewamy do słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

    Można przechowywać długi czas.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli ktoś lubi ostrzejszy ketchup można dodać czubatą lub 2  łyżeczki cayenne


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy