3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Uszka do barszczu


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • ciasto:
  • 1 1/2 MT letniej wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g mąki, (moim zdaniem trzeba dać trochę więcej)
  • farsz:
  • 50 g suszonych grzybów, (namoczy w wodzie na noc)
  • 70 g ugotowanych ziemniaków
  • 90 g cebuli
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. - wszystkie składniki na ciasto wyrobić - czas 1 min, obr. poz. Interwał,
    przełożyć
    - grzyby ugotować - czas 8 min, temp. 100 C, obr. poz. 2, przelać do koszyczka
    i odstawić
    - cebulę rozdrobnić - czas 10 s, obr. poz. 5, dodać łyżkę masła
    - udusić cebulę - czas 3 min, temp. 100 C, obr. poz. 2, przy zdjętej MT
    - dodać grzyby, rozdrobnić - czas 5 s, obr. poz. 5
    - dusić - czas 3 min, temp. 100 C, obr. poz. 2, przy zdjętej MT
    - dodać ziemniaki i zmiksować - czas 5 s, obr. poz. 5
    - doprawić do smaku pieprzem i solą
    - ciasto rozwałkować, wykrawać małe krążki, nadziewać farszem i zwijać w kształt uszek
    - uszka gotować w osolonej wodzie.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy