3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

tort warzywny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto naleśnikowe

  • 5 jajek, (M)
  • sól
  • 225 g mąki żytniej, (maka chlebowa, żytnia )
  • 200 g mleko
  • 2-3 łyżki wody mineralnej

farsz

  • salata
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka, (korzeń)
  • 1 puszki kukurydzy
  • zukinia
  • por
  • papryka, (kolorowa)
  • 1 puszki groszek zielony
  • ogórki kiszone, (lub konserwowe)
  • 1 opakowania feta
  • 400-500 g Frischkäse, -2 opakowania(zastąpić można, serkiem kanapkowym o rożnych smakach aby był solony )
  • pomodory
  • majonez, (romulada)
  • 6
    33min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. do Blokada naczynia miksującego wbijamy jajka, sol, maka, mleko - 20 sek/obr 4 , przelewamy do innego naczynia i odstawiamy na 15 minut aby odpoczelo.
    W tym czasie co masa na nalesniki odpoczywa, pluczemy Blokada naczynia miksującego, warzywa kroimy w kostke ( seler, pietruszka, marchewka, cukinia) ukladamy na dolna varome, wlewamy do Blokada naczynia miksującego 1 l wody 25min/varoma/obr1
    Przygotowujemy inne produkty krojac je rowniez w kostke (papryki, ogorki kiszone lub konserwowe, feta), por kroimy drobno
    Po 15 min do masy nalesnikowej dodajemy wode mineralny, mieszamy i smazymy na patelni (22") nalesniki (okolo 6 szt), po ostygnieciu nalesnikow wykladamy jeden na dno tortowniy (22") smarujemy serkiem sypiemy 1/2 czesci fety, salata, majonez(romulada), marchewka,majonez, nalesnik , serek kanapkowy, ogorki, itd, kazda warsrtwa warzyw pokryta cienko majonezem a nalesnik kremem kanapkowym, (przed polozeniem ostatniego nalesnika druga czesc fety), przykryc to nalesnikiem i grubo nasmarowac serkiem kanapkowym, ozdobic - wstawic na noc do lodowki aby nabralo mocy urzedowej tmrc_emoticons.D
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Warzywa dobieramy do wlasnego gustu, pomyslu, smaku.Warzywa mozna mieszyc, ukladac nalezy jedynie zmieniajac kolorystyke tzn dolna czesc aby byla innego koloru niz gorna tmrc_emoticons.D SMACZNEGO


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy