3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śląska sałatka z śledzia i słoniny "HEKELE"


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Śląska sałatka z śledzia i słoninki

  • 400 g płatów śledziowych solonych
  • 1 cebula
  • 75 g słoniny wędzonej
  • 4-5 ogórków kiszonych
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, włożyć do Blokada naczynia miksującego i na 6 sekund / obroty 4 rozdrobnić a nastepnie kopystką zrzucić z boków kawałki cebuli na dno naczynia.

    2. Płaty śledziowe opłukać i osuszyć, nastepnie wraz z pokrojoną słoniną wrzucić do Blokada naczynia miksującego i zmiksować 6 sekund / obroty 7. Znowu kopystką wszystko zrzucić na dno.

    3. Dodać kiszone ogórki i bułkę tartą, ewentualnie szczyptę pieprzu i zmiksować 5 sekund / obroty 5.

    Smacznego !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz