Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Śląska sałatka z śledzia i słoninki
- 400 g płatów śledziowych solonych
- 1 cebula
- 75 g słoniny wędzonej
- 4-5 ogórków kiszonych
- 1 łyżka bułki tartej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i na 6 sekund / obroty 4 rozdrobnić a nastepnie kopystką zrzucić z boków kawałki cebuli na dno naczynia.
2. Płaty śledziowe opłukać i osuszyć, nastepnie wraz z pokrojoną słoniną wrzucić do"Blokada naczynia miksującego" i zmiksować 6 sekund / obroty 7. Znowu kopystką wszystko zrzucić na dno.
3. Dodać kiszone ogórki i bułkę tartą, ewentualnie szczyptę pieprzu i zmiksować 5 sekund / obroty 5.
Smacznego !!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPycha!
Pycha!