3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki ziemniaczane z cukinią


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 100 g cebuli, Pokrojone w cwiartki
  • 80 -100 g cukinii ze skórką, Pokrojone w kawalki
  • 500 g Ziemniaków obranych, Pokrojony w ćwiartki
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 -3 szczypty soli
  • 1 jajko
  • 1 ząbka czosnku
  • 120 g mąki przennej lub mieszanki bezglutenowej, W przypadku mieszanki wystarczy 80 g Ja używam Schar
  • olej
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wrzucić do naczynia miksujacego ziemniaki, cukinią i cebulę. 3 sek/ 5 obr.

  2. Dodać jajko mąkę sól i pieprz. 15 sek / 3 obroty.

  3. Smażenie
  4. Na rozgrzany olej nakładać porcję ciasta kopystką formuje grubość płaska jak odpowiada. Gdy się że tnie podstawa przewraca na drugą stronę. Stopień wysmażenia wg upodobań. Ja smaże pierw na małym ogniu dłużej  z jednej i z drugiej strony potem podkręcam ogień i szybko rumienię.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać z sosem i do pamięci lub śmietaną 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dzisiaj zrobiłam ze śmietaną- pyszne. Następne...

    Zgłoszony przez Subiba na października 18, 2016 at 14:15.

    Dzisiaj zrobiłam ze śmietaną- pyszne. Następne zrobię z gulaszem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze