3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paprykarz z wędzonej makreli


Wydrukuj:
4

Składniki

Paprykarz z wędzonej makreli

potrzebne:

  • 100 g ryżu, suchego
  • 1000 g wody
  • 2,5 łyżeczki soli
  • 1 makrela, wędzona
  • 1 marchewka
  • 1 cebula, duża
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1,5 łyżki papryki, mielonej, słodkiej
  • chili, mielone, szczypta
  • 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać wodę, dodać 1,5 łyżeczki soli. Włożyć koszyczek, odważyć do niego ryż, gotować 20 minut/100°C/obr. 4. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Opróżnić naczynie miksujące. Do naczynia miksującego włożyć obraną i pokrojoną na kawałki cebulę, oraz marchewkę, rozdrobnić 10 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać olej, dusić 5 minut/120°C/obr. 1. Z makreli zdjąć skórę, oczyścić z ości, rozdrobnić. Dodać ugotowany ryż, makrelę, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, chili, pieprz i 1 łyżeczkę soli. Wymieszać 10 sekund/obroty wsteczne/obr. 4.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony https://aniagotuje.pl/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy