3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mus rabarbarowo - bananowy


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

  • 1 000 g rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki
  • 2 dojrzałe banany
  • sok z połowy cytryny
  • 250 g cukru
  • 1 żelfix 2:1
  • 3 łyżki soku z buraka, dla poprawienia koloru
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć rabarbar i rozdrobnić przy pomocy kopystki 10 s/obr.8

    2.Dodać banany obficie skropione cytryną i ponownie zmiksować 10 s/obr.5 

    3.Dodać cukier i cukier żelujący.

    4.Na naczyniu położyć koszyczek i gotować 20 min./100 st.C/obr.2

    5.1 min. przed końcem dodać sok z buraka( może być taki z kartonu lub butelki)

    Jeśli istnieje potrzeba to można dosłodzić.Gotowy mus przelać do wcześniej przygotowanych słoiczków i odwrócić do góry dnem aż wystygnie.Taki mus nadaje się idealnie do przełożenia tortu np.pod śmietanę przełamując jej mdły smak oraz do bułeczek.Jest dobrą zagadką dla znajomych.Większość z nas dodaje rabarbar do wypieków i robi z niego kompot jednak w tej postaci jest mało znany.Polecam i życzę smacznego.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy