3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

młode ziemniaczki na grilla


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 125 g sól
  • 10-15 małych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • koperek posiekany drobno 2 łyżki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    znakomity dodatek do mięc z grilla
  1. nalać do naczynia wody do 0,5l

    dosypać do wody soli

    ziemniaczki porządnie umyć

    umyte ziemniaczki umieścić w koszyczku

    nastawić na gotowanie na 15-20 min

    wyjąć ziemniaczki i zostawić do ostygnięcia

    zawijać po 1 szt w folie dodając na wierzch szczypte masła i koperku

    piec na grillu 20 min \

     

    WAŻNE żeby były w skórce inaczej będą przesolone a tak sól osiądzie na skórce

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • osobiście bardzo lubię

    Zgłoszony przez lolall na maja 6, 2013 at 22:32.

    osobiście bardzo lubię ziemniaki z ogniska, tak zrobione ziemniaczki mają podobny smak , nie wiem czemu, podpatrzyłam kiedyś w programie kulinarnym, można je jeść bez koperku i masła

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis mi znany. Czesto

    Zgłoszony przez magi1 na maja 6, 2013 at 22:27.

    Przepis mi znany. Czesto robimy ziemniaczki z maslem i koperkiem i to nie tylkona grila. Zastanawiam sie tylko po co taka duza ilosc soli????    

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze