3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM CHAŁWOWY DO TORTÓW/CIAST


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

NA KREM

  • 750 ml mleka
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 4-5 łyżek cukru
  • 200-250 g chałwy w ulubionym smaku
  • 300 g masła
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    WYKONANIE KREMU
  1. 1. Zakładamy motylek. W Closed lid umieszczamy mleko, kaszę i cukier. Gotujemy 11 min/90°C/obr.2 . Przelewamy do miseczki, przykrywamy, studzimy.

    2. Do Closed lid wrzucamy chałwę -> 10s/obr.7. Przesypujemy do miseczki, odstawiamy.

    3. Na czyste i suche naczynie nakładamy motylek i wrzucamy masło -> 3min/obr.3. Masło powinno być ubite na puch. Ustawiamy obroty na 3 i dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny, na koniec dodajemy chałwę. Kończymy ubijać jak uzyskamy ładny puszyty krem.

    Krem nadaje się do przekładania i tynkowania.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy