3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM CHAŁWOWY DO TORTÓW/CIAST


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

KREM CHAŁWOWY DO TORTÓW/CIAST

NA KREM

  • 750 ml mleka
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 4-5 łyżek cukru
  • 200-250 g chałwy w ulubionym smaku
  • 300 g masła
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    WYKONANIE KREMU
  1. 1. Zakładamy motylek. W Blokada naczynia miksującego umieszczamy mleko, kaszę i cukier. Gotujemy 11 min/90°C/obr.2 . Przelewamy do miseczki, przykrywamy, studzimy.

    2. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy chałwę -> 10s/obr.7. Przesypujemy do miseczki, odstawiamy.

    3. Na czyste i suche naczynie nakładamy motylek i wrzucamy masło -> 3min/obr.3. Masło powinno być ubite na puch. Ustawiamy obroty na 3 i dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny, na koniec dodajemy chałwę. Kończymy ubijać jak uzyskamy ładny puszyty krem.

    Krem nadaje się do przekładania i tynkowania.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dzis robilam do biszkoptu kakaowego ,nie dosc ze...

    Zgłoszony przez sasia na kwietnia 3, 2021 at 21:53.

    dzis robilam do biszkoptu kakaowego ,nie dosc ze swietnie sie prezentuje to jest naprawde pyszny
    polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze