![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/pckf3wl4-5bb3c-245710-cfcd2-2nwdky4m/d8de3346-9d6e-4f26-8b51-e6585f5ccc4e/main/konfitura-sliwkowa-z-papryka.jpg)
Składniki
konfitura:
- 200 gramów cukru
- 1 papryka czerwona świeża
- 1000 gramów śliwek wypestkowanych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Śliwki bez pestek razem z papryką i cukrem włożyć do naczynia.
2. Zmiksować 7 sek, obr 7
3. Gotować 30-40 minut, Varoma, obr.2. NAjpierw 7 minut gotujemy z miarką, nastepnie zdejmujemy miarkę i zakładamy koszyczek.
4. Przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, aż do wystygnięcia.
wykonanie:
Porady
Jeśli ktoś chce mieć dzem a nie konfiturę, można dodać łyżeczę czubatą agaru i wtedy gotujemy krócej 15-20 minut.
W zalezności od rodzaju i słodkości śliwek cukru można dodać od 150-250 gramów.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?