3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura śliwkowa z papryką


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

konfitura:

  • 200 gramów cukru
  • 1 papryka czerwona świeża
  • 1000 gramów śliwek wypestkowanych
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    wykonanie:
  1. 1. Śliwki bez pestek razem z papryką i cukrem włożyć do naczynia.

    2. Zmiksować 7 sek, obr 7

    3. Gotować 30-40 minut, Varoma, obr.2. NAjpierw 7 minut gotujemy z miarką, nastepnie zdejmujemy miarkę i zakładamy koszyczek.

    4. Przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, aż do wystygnięcia.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli ktoś chce mieć dzem a nie konfiturę, można dodać łyżeczę czubatą agaru i wtedy gotujemy krócej 15-20 minut. 

W zalezności od rodzaju i słodkości śliwek cukru można dodać od 150-250 gramów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy