Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Kapusta na Wigilię
Kapusta
- 600 gramów kapusty kiszonej, raz przepłukanej
- 80 gramów masła, niesolonego
- 1 cebula, lub cebula dymka
- 3 miarki wody
- 2 szczypty sól, pieprz, kurkuma, (po 2) lub wg smaku
- 8-15 gramów grzybów suszonych
- 4 ziarna angielskie
- 2 liście laurowe, suszone
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
Do naczynia miksującego włożyć kapustę rozdrobnić 3 s, obr.5 -przełożyć do inego naczynia.Do naczynia miksującego włożyć cebulę rozdrobnić 3s obr.4 dodać masło-dusić 1min., 100 stopni C, obr.2
Dodać kapustę i zmiksować 3 sek. obr 5 Dodać grzyby, przyprawy , 3 MT wody i gotowac 20-25min,100stopni C, obr.2
Podawać na ciepło
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpyszna
pyszna